Rapz0 Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, ju-rek napisał: A sterownik to masz zainstalowany? Może wyczyść najpierw system ze starych sterowników programem DDU, zainstaluj najnowszy sterownik AMD i wtedy zobacz czy jest dobrze. Nie jestem aż takim laikiem aby popełniać takie błędy 🙂 po za tym chyba nie czytasz ze zrozumieniem tego co jest napisane wyżej, a napisałem, że nie przechodzi testu wytrzymałościowego w programie Radeona "Adrenaline"(w programie od RX'ów") 🙂 a o ile wiem on przy zainstalowaniu od razu instaluje najnowsze sterowniki 🙂 Edytowane 5 Sierpnia 2022 przez Rapz0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Nie twierdzę, że jesteś laikiem. Możliwe, że jest jakiś konflikt sterowników dlatego zaproponowałem czystą instalację. Zasilacz pewnie też odpada jeśli RTX 3070 dobrze działa. Mam dwa radeony i każdy na pulpicie pokazuje 0mV jak nic nie robisz. Jak odpalę YT to napięcie podskakuje do 850mV i zegar rdzeń/pamięć na 5/165 MHz. Zobacz może w GPU Z zakładka sensors co dzieje się z parametrami w trakcie odtwarzania YT lub gry. Rozciągnij ją i przeanalizuj zapis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rapz0 Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2022 3 minuty temu, ju-rek napisał: Nie twierdzę, że jesteś laikiem. Możliwe, że jest jakiś konflikt sterowników dlatego zaproponowałem czystą instalację. Zasilacz pewnie też odpada jeśli RTX 3070 dobrze działa. Mam dwa radeony i każdy na pulpicie pokazuje 0mV jak nic nie robisz. Jak odpalę YT to napięcie podskakuje do 850mV i zegar rdzeń/pamięć na 5/165 MHz. Zobacz może w GPU Z zakładka sensors co dzieje się z parametrami w trakcie odtwarzania YT lub gry. Rozciągnij ją i przeanalizuj zapis. już to robiłem i np na Nvidii (Sensor) GPU Voltage mam stałą linię (co jest odpowiednie bo jednak obraz jest obsługiwany przez GPU) zaś na Radeonie mam "fortepian" tak jakby zasilanie raz było raz nie raz było raz nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Na moich kartach jest ciągłość 825-850 mV. Jaki to dokładnie model karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rapz0 Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2022 9 minut temu, ju-rek napisał: Na moich kartach jest ciągłość 825-850 mV. Jaki to dokładnie model karty? MSI Mech 2 Rx 6700 XT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajduti Opublikowano 15 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2022 Rozwiązałeś problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
otagan Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2022 Witam. Złożyłem ostatnio nowego kompa. Rx 6700 xf od asusa, msi b550 gaming plus, ryzen 5600x,kingston fury 16gb 3600mhz cl17, dyski dwa m2 i jeden tradycyjny ssd. Problem polega na tym że coś jest nie tak z antialiasingiem. Otóż dalsze obiekty wyglądają jak zgliczowane, krawędzie są poszarpane i często mrugaja, siatki itp wyglądają tragicznie, całe poszarpane itp. Z bliska wszystko żyleta. Najbardziej to widać w cyberpunku ale w innych grach też to się objawia. Da się z tym coś zrobić??? Dodam jeszcze ze grafa pod obciążeniem dziwnie syczy. Nic nie było podkręcane itp. Temperatury w normie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2022 Zrób print-screen. Co można zrobić? - no np. włączyć VSR i ustawić wyższą rozdzielczość renderingu niż natywna monitora (co oczywiście obciąży mocniej GPU). Ogóle aliasing jest bardziej widoczny na monitorach z dużym pikselem (np. 24" 1920x1080) niż z małym pikselem (np. 24" 2560x1440). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
otagan Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2022 (edytowane) Generalnie slabo to wygląda. Podczas gry wszystko migocze itp widać ze te krawędzie sa jak by poszarpane i niestabilne. Na zdjeciach trochę ciężej to uchwycić. Ustawienia ultra, na wyższej rozdzielczości jest troche lepiej ale problem nie znika. Edytowane 18 Października 2022 przez otagan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2022 Nie dostrzegam na Twoich zrzutach jakichś anomalii. Może w ruchu się coś dzieje, jeśli zastosowałeś jakiś nieklasyczny AA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
otagan Opublikowano 20 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2022 Próbowałem wszystkich możliwych ustawień. Nawet teraz jak pobrałem overwatcha 2 to litery czy postacie w menu nie mają równych krawędzi tylko poszarpane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2022 Jaki masz monitor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
otagan Opublikowano 20 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2022 mobius 2510s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2022 Wiesz, on ma 1920x1080 na 24,5" (ledwie 89,9ppi), więc ma niskie zagęszczenie pikseli/duże piksele - może widzisz po prostu te piksele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 5 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2023 Ciekawe czy bios ma oryginalny, karta nie pokoparkowa czy coś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 6 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2023 A dlaczego nie np RTX 4070 TI ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wertyg Opublikowano 31 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2023 Czesc, Na sterownikach 22.5.1 w adrenaline software wchodzac w zakladke tuning gpu (tam gdzie taktowanie rdzenia), sa dwie wartosci minimalna i maksymalna. Domyslnie pokazuje mi max: 2659 Mhz - 100% , taka tez osiagnie bez v-sync przy maks obciazeniu w grach. Jednak sprawdzilem w specyfikacji karty na stronie producenta: Taktowanie Przyspieszone: Up to 2593 MHz / 16 Gbps (karta Asrock 6600xt challenger oc). W gpu-z boost pokazuje na 2593mhz. Czy nie powinna byc jako wartosc domyslna wyswietlana wlasnie 2593mhz ? Moje pytanie brzmi , skad wziela sie wartosc 2659mhz jako domyslna w adrenaline software? Mysle, ze sa dwie mozliwosci: 1.Stosuja wartosc domyslna do calej serii kart, bez wzgledu na producenta. 2.Z biosu (czyli byl modyfikowany) Gdybys ktos mogl zerknac na swoim radeonie czy mu sie pokrywa domyslna max. wartosc z ta ktora podaje producent karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wertyg Opublikowano 6 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2023 Ok niewazne. Tak po paru filmikach na yt stwierdzam ze adrenaline sie nie piesci i ustawia max taktowanie bez wzgledu na producenta, czyli domyslnie kazdy 6600xt jest wedlug adrenaline wersja OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_3 Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Cześć, zamówiłem ostatnio zasilacz ENDORFY Supremo FM5 Gold 850 W, który mam zamiar połączyć z CPU i5-12400f oraz GPU PowerColor Radeon RX 6950 XT Red Devil. Dodatkowo mam: 16 GB DDR4, 2 dyski SATA (1x7.2 HDD, 1 SSD) i karta PCIe z WiFi + Bluetooth. Większość modeli 6950 XT miała zalecane PSU 850W właśnie na stronach producentów, ale przy zamawianiu Red Devila umknął mi fakt, że dla tego konkretnego modelu zalecane jest 950 W. Spodziewam się bottlenecka przez CPU, więc raczej karta nie będzie utylizowana w 100% - czego jestem świadomy. Czy orientuje się ktoś jak ten zasilacz poradzi sobie w tym zestawieniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Witam zasilacze są zalecane ze sporym zapasem, ale fakt sama karta potrafi chwilowo tzw. (piki skoki obciążenia podczas) czyli testów syntetycznych dobijać nawet do 380W, czyli dobrze było by aby zasilacz dysponował mocą x2, czyli 380x2=760W także o ten 850W powinien bez problemy ogarniać temat, ale jak obawy i możesz wymienić na np. wersje o mocy 1000W to tez będzie ok, bo zasilacz będzie miej obciążany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwa312 Opublikowano 4 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2023 (edytowane) Cześć. Jak w tytule, planuję kupić kartę RX6700XT i który model wybrać? Co sądzicie o karcie od Asusa? Mają teraz cashback na ten model. https://promotion.asus.com/pl/pl/amd-cashback Pozdrawiam. Edytowane 4 Czerwca 2023 przez sylwa312 Błąd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 6 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2023 Witam cenowo Karta graficzna Power Color Radeon RX 6700 XT Red Devil OC 12GB GDDR6 (AXRX 6700XT 12GBD6-3DHE/OC) ale można tez rozważyć Karta graficzna Sapphire Radeon RX 6700 XT Nitro+ Gaming 12GB GDDR6 (11306-08-20G) bo Asus trochę drogo wyceniony 4tys ... Karta graficzna Asus ROG Strix Radeon RX 6700 XT Gaming OC 12GB GDDR6 (ROG-STRIX-RX6700XT-O12G-GAMING) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 6 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2023 (edytowane) W dniu 4.06.2023 o 11:10, sylwa312 napisał: Cześć. Jak w tytule, planuję kupić kartę RX6700XT i który model wybrać? Co sądzicie o karcie od Asusa? Mają teraz cashback na ten model. https://promotion.asus.com/pl/pl/amd-cashback Pozdrawiam. Tu masz rx 6800 za 1800zł, tyle, że z niecowni:https://www.pepper.pl/promocje/de-karta-graficzna-msi-radeon-rx-6800-gaming-z-trio-16gb-399euro-684436#comments O ile jeszcze jest, co jakiś czas coś wpada z tej serii. Edytowane 6 Czerwca 2023 przez B@nita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwa312 Opublikowano 6 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2023 4 godziny temu, Mr.T... napisał(a): Witam cenowo Karta graficzna Power Color Radeon RX 6700 XT Red Devil OC 12GB GDDR6 (AXRX 6700XT 12GBD6-3DHE/OC) ale można tez rozważyć Karta graficzna Sapphire Radeon RX 6700 XT Nitro+ Gaming 12GB GDDR6 (11306-08-20G) bo Asus trochę drogo wyceniony 4tys ... Karta graficzna Asus ROG Strix Radeon RX 6700 XT Gaming OC 12GB GDDR6 (ROG-STRIX-RX6700XT-O12G-GAMING) Ta karta Asus jest przecież już od ok. 1800zł https://m.ceneo.pl/106230239 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 6 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2023 11 minut temu, sylwa312 napisał: Ta karta Asus jest przecież już od ok. 1800zł prawię się Tobie udało , ale prawie robi spora różnice XD https://www.ceneo.pl/104974258 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwa312 Opublikowano 6 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2023 23 minuty temu, Mr.T... napisał(a): prawię się Tobie udało , ale prawie robi spora różnice XD https://www.ceneo.pl/104974258 Przecież po skopiowaniu ze strony z promocją nr karty DUAL-RX6700XT-12G pojawiają się modele te tańsze. Numer karty podany przez ciebie tam nie występuje (ROG-STRIX-RX6700XT-O12G-GAMING) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umcacz Opublikowano 6 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2023 (edytowane) Najlepsze są Hellhound , Nitro, Red devil. Któryś XFX też był spoko ale mają kilka wersji i się pogubiłem. Pulse jest dobry bo tani, ale dopłacić do Hellhounda można aby mieć ciszę. Jednak RX6800 za 1800zł to no-brainer, dobra karta z niskim poborem prądu i 16GB. Myślę że nawet RX7700/7800 nie przebije takiego stosunku ceny do wydajności. Może wkrótce będzie znowu taka promka. Edytowane 6 Czerwca 2023 przez umcacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 7 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2023 11 godzin temu, sylwa312 napisał: Przecież po skopiowaniu ze strony z promocją nr karty DUAL-RX6700XT-12G pojawiają się modele te tańsze. Numer karty podany przez ciebie tam nie występuje (ROG-STRIX-RX6700XT-O12G-GAMING) ale po kiego drążyć temat ? , skoro w pierwszym poście napisałem ze karta jest zbyt drogo wyceniona , następnie jak coś jest w promocji 3%-5% to sprzedawca faktycznie obniża marze aby sprzedać produkt , jak promocja jest więcej to pytanie dlaczego ? , nie sprzedaje się bo ?, Seria Dual raczej budżetowa konstrukcja która często ma problem z utrzymaniem domyślnych zegarów i chcąc aby karta pracowała stabilnie trzeba ręcznie obniżyć zegary , nawet ostatnio był przerabiany watek tutaj na forum... napisałem tez którzy producenci oraz ich modele są warte uwagi. natomiast co do proponowanej RX6800 w promocji z pepper , to wcale to nie wygląda to tak ciekawie bo ? na stronie pepper jest podana cena zgodnie z promocja ale , link przekierowuje do podmiotu zewnętrznego również w jezyku Helmutów i Goeringów, jakie tam są warunki zakupu, jakie warunki zwrotu, jakie warunki udzielanej gwarancji ? przed zakupem należało by się tematem zainteresować. bo gdyby link z pepper przekierowywał do obojętnie jakiego sklepu w Polsce , czy to będzie Morele , X-Com , Komputronik , MM, ME, proline, to był by to strzał w 10 , a tak to może być co najwyżej strzał w stopę lub kolano XD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 7 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2023 (edytowane) 2 godziny temu, Mr.T... napisał: natomiast co do proponowanej RX6800 w promocji z pepper , to wcale to nie wygląda to tak ciekawie bo ? Bo co? Bo nie potrafisz znaleźć informacji jak to wygląda czy morele ci płaci za zniechęcanie od takich zakupów? Zagraniczne sklepy mają obsługę gwarancyjną o jakiej możesz pomarzyć w polskich januszeksach, że o twoim owocowym nawet nie wspomnę a są o tym tematy także tu na forum, jak traktują klientów. Cytat a tak to może być co najwyżej strzał w stopę lub kolano XD Kupując w morelach, tak, masz rację. Edytowane 7 Czerwca 2023 przez B@nita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian1819 Opublikowano 18 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2023 Witam trzy tygodnie temu zakupiłem nowy komputer wraz z kartą graficzną AMD Asrock RX 6950xt. Dzisiaj w grach zaczęły pojawiać się artefakty. Co ciekawe pojawiają się tylko w grach, testowałem na przykład w FurMarku i tam nie występują. Czy to jest na pewno wina karty, czy może być coś innego popsute. Zrobiłem format, zainstalowałem najnowsze sterowniki - nie pomogło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...