Gość Opublikowano 18 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2020 Witam. Moi drodzy jaki dysk byście polecili na magazyn danych? Obecnie mój WD Red 4TB się zapelnia. I muszę coś kupić. I moje pytanie jaka prędkość obrotowa wybrać. Mój obecny Red ma prędkość 5400 i z tego co wiem dyski z mniejszą prędkością są trwalsze, oszczedmiejsze i cichsze, zapewne na magazyn lepsze. Mam upatrzony wd purple 8tb 7200 za 899zl. Jakie jest wasze zdanie, z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 18 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2020 Co nie wybierzesz, będzie dobre. Jak do typowego magazynu to 5400 obrotów w zupełności wystarczy. Ja jakoś w kwietniu kupiłem ojcu wd reda pod monitoring i działać działa, on to praktycznie jest 24h na chodzie i żadnej awarii jeszcze nie było, więc mogę go osobiście polecić https://www.x-kom.pl/p/429345-dysk-hdd-wd-red-8tb-5400obr-256mb.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...