lemosv Opublikowano 18 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2020 Witam, planuję migrować z socketu LGA1151 na AM4. Posiadam CPU: i7 7700k, mobo: MSI z270 Gaming M3, GPU: RTX 2060S, Zasilacz: 550W, RAM: 24GB 3000Mhz. Zajmuję się grafiką komputerową głównie w pakiecie Adobe. Za jakiś czas planuję ruszyć w kierunku 3d. Mój zestaw (oprócz GPU) jest już dość przestarzały, chodź spełnia moje oczekiwania w pakiecie Adobe. Niestety nadal photoshop wykorzystuje tylko 4 rdzenie nie wiecej. Może w niedalekiej przyszłości się to zmieni. W każdym razie chciałbym wykorzystać to, że moja puszka jest nadal coś warta i sprzedać jej cześć i dopłacić do nowego. Interesuje mnie procek ryzen 9 3900x. Zastanawiam się jaką płytę główną do niego dobrać? Kolejna kwestia czy zmiana zasilacza będzie konieczna? Czy może warto jeszcze poczekać na nowe procesory od AMD, a może warto zainteresować się i7 lub i9? Budżet nie licząc karty graficznej która zostawię: max - 3000zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stever Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2020 Jeszcze nie masz aż tak słabego komputera, jeżeli nie śpieszy się bardzo z zakupem, to możesz poczekać. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...