marcin1234 Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2020 Witam wszystkich, padła mi właśnie chyba karta radek hd 7770, nie kręci się wiatrak, w trybie normalnym nie startuje a w trybie awaryjnym działa mniej więcej ok tylko, że są pasy na ekranie. I przyszedł widocznie czas na zmianę. Miała tylko 8 lat ;( Mój komp, który pewnie za jakiś czas będę powoli wymieniał to amd fx 6300, płyta gigabyte GA 970A-UD3, zasilacz silentum pc vero l1 500w, 8 gb ram good rama ddr 3 1333 mhz, ssd patriota 500 gb, I teraz moje pytanie jaką kartę dokupić do tego by chodziło w multi w miarę dobrze około 100 fpsów i wyżej, ow, cs, jakieś pubg itp. ewentualnie może kiedyś sobie kupię bf 5 ? Chciałbym by w miarę dobrze chodziła funkcja typu nvidia shadowplay, gdyż chciałbym zapisywac zagrania. Do tej pory nie miałem takiej możliwości. Nie chce używek by w razie czego mi nic nie padło. Myślałem nad gf 1660 s ale w sumie to przerost formy nad treścią, nie gram plus nie wiem kiedy zmienię resztę kompa. Trochę drogi, 900 zł nówka. Myślałem też nad Radkiem rx 570 4 gb ale strasznie stara to konstrukcja, jeszcze trzyma cenę jak szalony, 2 lata temu był za tyle samo , 650 zł w xkom i jeszcze gry do niego dawali. Oraz nie wiem czy radeon ma coś działającego typu shadowplay. No i taki to oto mam dylemat. Dzięki z góry za pomoc, pozdrawiam hej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1234 Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2020 Ja za to mam poczucie, że kupując starą grafikę nijako wywalam kasę i nie zbliżam się do niczego nowego. A istnieje jeszcze duże ryzyko, że karta po prostu padnie tak jak moja bez przyczyny. Wtedy to już w ogóle kasa w błoto. To niestety nie są procesory ;/ Już raz się na używce przejechałem dawno temu. Także używki nie wchodzą w grę. Jakbym miał pewność, że kupię i to pochodzi przynajmniej z 2-3 lata... Ale niestety nie ma żadnej. Z nowych to co myślicie dawać 700 zł za 570 rx 8 gb czy jednak dołożyć lepiej 200 zł do 1660 S ? Jakby dalej były nówki rx 570 za 550 zł z grami do opchnięcia ehh... Nic innego nie widzę na rynku. Wiem, że procesor jej nie wykorzysta ale chyba nie mam wyjścia. Za rok albo dwa kupię lepszego procka i płytę, ramy i grafika będzie miała potencjał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1234 Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2020 2 godziny temu, rdaneel napisał: bazując na tym podzespole oraz "FX 6300 to stary procesor" możesz spróbować zakupić jakiegoś poleasingowego dell'a https://allegro.pl/uzytkownik/retropc_pl?string=dell i5&bmatch=baseline-product-cl-eyesa2-engag-dict45-ele-1-2-0717 https://allegro.pl/uzytkownik/ITmarket24pl?string=dell i5&bmatch=baseline-product-cl-eyesa2-engag-dict45-ele-1-2-0717 I to z systemem... Ja kupiłem obudowę MT, w OBECNEJ ofercie jak widzę trochę słabo z dostępnością a zakup obudowy SFF oznacza że pozostają ci karty low profile https://www.x-kom.pl/p/579281-karta-graficzna-nvidia-gigabyte-geforce-gtx-1650-d6-oc-low-profile-4gb-gddr6.html edit: no i do tego komputera jakaś 1650 ddr6 bez zasilania ew. z drutami jak na filmie Ciekawa opcja przyznam no ale używka. I trzeba się bawić w grafiki low profile. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...