Nerevar Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2020 Hej, nabyłem Tridenta A z i5 9th gen i 2060 Super, dokładnie takiego --> https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/komputery-pc/komputery-stacjonarne/komputer-msi-trident-a-9sc-628pl-i5-9400f-8gb-512ssd-rtx2060super-8-w10 Niestety na dzień dobry są problemy, podłączony jest do HDTV Sony W805C. Na domyślnie wgranym Windowsie 70% bootowań kończy się blackscreenem, obudowa świeci, wentylatory kręcą ale obrazu nie ma, odcina jedynie zasilanie od klawiatury USB (2 testowałem) tak póki się go nie wyłączy przyciskiem. Udało mi się zainstalować nowe stery od grafiki, naprawiło blackscreeny ale zamiast nich w 70% przypadków wchodzi do Windowsa bez ładowania sterownika grafiki (w menadżerze urządzeń jest wykrzyknik), dodatkowo czasem po tym się sam zresetuje. Jak już się przypadkiem załaduje to działa normalnie, Furmark nie wywala, gry działają. Zrobiłem Windowsa 10 na dysku USB to niestety ten sam problem, większość bootowań bez ładowania sterów grafiki. No i teraz pytanko, to jakiś znany komuś problem softowy i da się to magicznym "trikiem" rozwiązać czy coś w środku walnięte i odesłać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2020 Przeskanuj pamięć to najczęstszy problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...