Hardkor321 Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2020 Szukam ultrabooka dla dziewczyny. Jako zatwardziały pececiarz nie mam kompletnie wiedzy w rynku laptopów (i podobnych im), więc potrzebuje pomocy by się dziewczę nie zawiodło. Nie gra ona w gry (najwyżej coś lekkiego typu Hearthstone, Syberia etc), filmy czasem odpali ale ogółem będzie to urządzenie do pracy i pisania magisterki. Jej wymogi -co najmniej 14 cali -lzejszy niż 1.5 kg (będzie z nim dużo jeździć) -do 3500 zł - najlepiej jakby nie był z HP (chyba ma jakiś uraz do firmy xD) Windows musi być w cenie, więc najlepiej w koszcie laptopa albo w sklepie (w najgorszym wypadku kupię gdzie indziej). Aktualnie zostały mi doradzone: Huawei MateBook D14 Acer Swift 3 R5-4500U Lenovo IdeaPad S540 Najbardziej skłaniam się ku Huawei, ale troche straszy mnie, że karta graficznaj jest zaintegrowana. Wiem, że ona za bardzo grać an tym nie będzie, a jak już to lekkie gry, ale jako, że sam jestem graczem to jednak mam obawy przed tym. A wy co polecicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torrentius Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2020 Jak złapiesz Matebooka D14 bliżej 2000PLN, to jest bezkonkurencyjny, pojawiały się po tyle w promocjach na przestrzeni tego roku. Jeśli nie - Swift 3 jest lżejszy (1,2kg vs 1,4kg) i ma lepszy procesor (o generację młodszy), a czasem też pojawia się w promocji w regularnej cenie Matebooka, czyli za 2700~3000PLN. Jakość wykonania jest zbliżona, choć Matebook nieco mocniej udaje Apple ;) Główną wadą obu laptopów jest stosunkowo słaby ekran - ale prawda jest taka, że na tym pułapie cenowych lepszych nie ma. Do pracy/magisterki zupełnie wystarcza. Oba laptopy mają zintegrowaną kartę graficzną - i dopóki na rynek nie wejdą nowe Intele, to są najlepsze zintegrowane karty graficzne na rynku, nie ma się czego obawiać. A nowe Intele będą sporo droższe zapewne. Jeśli S540 to modele na Intelu ósmej generacji, to IMO jest wart zachodu jedynie, jeśli w cenie zbliżonej do 2000PLN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stever Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2020 Zintegrowane grafiki AMD są całkiem niezłej wydajności. Tym bardziej w Acer Swift 3 R5-4500U/16GB/512/W10 Srebrny Matryca FULL HD IPS, procesor 6 rdzeniowy nowej generacji, aluminiowa obudowa przy tym lekki mobilny, podświetlana klawiatura. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2020 Zobacz sobie nowego Matebooka. Wychodzi 3999zł, ale w tej cenie dostajesz Watch GT2 i plecak. Zegarek sprzedasz na spokojnie za 500 zł i to się mega opłaca https://www.x-kom.pl/p/596329-notebook-laptop-140-huawei-matebook-14-r5-4600h-16gb-512-win10-szary.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2020 Cytat Najbardziej skłaniam się ku Huawei, ale troche straszy mnie, że karta graficznaj jest zaintegrowana. Vega 10 (640 procesorów strumieniowych) w tym APU jest całkiem dobrą grafiką. Do lekkich gier wystarczy. W 3Dmark Vantage jest coś w okolicach 15 tys. pkt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalGie Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2020 Jak dla mnie poszukaj sobie coś ciekawego z serii Zenbook od Asusa. Wykonany z aluminium,mega lekki i mobilny. Jak dla mnie jest to jeden z lepszych ultrabooków na rynku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...