ccomp2017 Opublikowano 12 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2020 Dzień dobry Posiadam urządzenia: -- urządzenie wielofunkcyjne laserowe mono Brother MFC-L2720DW -- routera TP-Link TL-WR843ND Zamierzam swoje urządzenie wielofunkcyjne laserowe mono Brother MFC-L2720DW podłączyć do mojego routera TP-Link TL-WR843ND przez kabel LAN, inaczej przez sieć, a żeby można zdalnie w mieszkaniu drukować, skanować, faksować itd., ponieważ mój router TP-Link TL-WR843NDrouter nie posiada gniazda portu USB. Jeżeli potrzebne jest router z gniazdem z portem USB to proszę o jakieś dobre propozycje z rozkręcaną anteną. Jeżeli da się podłączyć moje urządzenie wielofunkcyjne laserowe mono Brother MFC-L2720DW przez kabel LAN do sieci przez mój router TP-Link TL-WR843ND to proszę napisać, jaki kabel LAN zastosować, jak do tego się zabrać. Potrzebna jest mi instrukcja obsługi. Chce jeszcze zrobić, a żeby można było zainstalować wszystkie sterowniki do mojego urządzenia wielofunkcyjnego laserowego mono Brother MFC-L2720DW przez sieć, inaczej chce, a żeby drugi podłączony komputer do sieci po wykryciu urządzenia wielofunkcyjnego laserowego mono Brother MFC-L2720DW wykrył urządzenie wielofunkcyjne laserowe mono Brother MFC-L2720DW, po czym zainstalował od razu wszystkie sterowniki urządzenia wielofunkcyjnego laserowego mono Brother MFC-L2720DW. Podejrzewam, że do routera musi być podłączony dysk twardy ze sterownikami urządzenia wielofunkcyjnego laserowego mono Brother MFC-L2720DW. Jak to wszystko zrobić: - zainstalować przez sieć LAN urządzenie wielofunkcyjne laserowe mono Brother MFC-L2720DW, - obsługiwać przez sieć LAN urządzenie wielofunkcyjne laserowe mono Brother MFC-L2720DW, - pobierać od razu przez sieć LAN sterowniki do urządzenia wielofunkcyjnego laserowego mono Brother MFC-L2720DW, Co zrobić, a żeby inna osoba, która mieszka po drugiej stronie miasta mogła przez sieć LAN wydrukować zdalnie przez sieć LAN coś na moim urządzeniu wielofunkcyjnym laserowym mono Brother MFC-L2720DW ?. Dziękuje za odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawola223 Opublikowano 22 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2020 1) kup najzwyklejszy kabel lan i podłącz drukarkę do routera lub podłącz drukarkę prze wifi do routera . 2a) Panel sterowania\Sprzęt i dźwięk\Urządzenia i drukarki -> dodaj drukarkę i dzięki temu zainstalują sie uniwersalne sterowniki 2b) skorzystaj z płytki lub sterowników z strony brother i zainstaluj drukarkę używając dedykowanych sterowników osoba będąca "po drugiej stronie miasta " musi się połączyć do towjej sieci a żeby to zrobić trzeba skonfigurować VPN na Twoim ruterze i vpn klient na komputerze/ laptopie osoby "po drugiej stronie miasta " Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...