Tr@volt Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Zna ktoś może stronę na którym jest zmierzony realny czas zapalania i gaszenia pixeli LCD 15stek ??? Widziałem już 17" i NEC wypadł najlepiej... Widziałem testy w CHIPie ale zrobili mi mętlik :cry: Potrzebuje coś znanej popularnej marki. 8) IIyama ProLine prezentuje sięciekawie ale ..chyba nie skorzystam - mogę wydać max jakieś 1400 z haczykiem !!! Szukam dobrego LCD do gier... z dobrymi warunkami gwarancji na pixele! Nie wie ktoś jak jest z czasem (realnym) wł/wył. np. - LG L1510S - Belinei 101570 - Belinei 101555 - Neovo F-15 Ma ktoś jedno z powyższych LCD - ktoś może je porównywał ??? Słyszałem że Belinea 101570 jest dobra, ale może LG nie jest gorsze, tylko te słabe konty ? Pomórzcie !!! :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitek Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Ja nigdy nie mialem LCD ale wiem jedno za 1400 to do gier nigdy nie kupisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Cos jest tu : http://www.xbitlabs.com/articles/other/dis...y/response.html Jak masz 1400 to wysuplaj jeszcze troszeczke i kup samsunga 152s czy jakos tak. On jest juz wystarczajaco dobry do gier. Tylko nie daj sie nabrac na panele 16ms - w wielu przypadkach sa oszukiwane, i 16ms masz tylko przy kolorach z palety 262k barw, jak kolor jest inny, to jest generowany przez naprzemienne wyswietlanie 2 innych kolorow - dla czlowieka daje to zludny efekt pozadanego koloru, ale czas reakcji jest sumaryczny - 32ms... Dobre sa panele 20ms Hyundaia - q17 (ale to juz 17" za 1900 :P) i chyba q15 - to juz 15", ale nie wiem jak z jakoscia obrazu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alighieri Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Posiadam Neovo F-15 i gorąco polecam, moim zdaniem w swojej klasie cenowej the best (żeby nie było wątpliwości mówię o grach i filmach). Zajrzyj też na stronę http://www.monitor.pl Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tr@volt Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 No z tego co narazie widzę - po testach prowadzi LG - rzeczywista reakcja matrycy 25 ms ! O AG Neovo (F-15) słyszałem dużo dobrego -znam "Korka" z monitor.pl ;) :lol: ale nie tylko od niego. W CHIPIE wypadł dosyć blado no i 35ms czy to nie za mało ? Na www.in4.pl w teście 15" LCD Neovo i tani NEC zostały bardzo nisko ocenione ! :? W zasadzie to już głupieje... U mnie w Mielcu jest słaby dostęp do wszelakich nowości i "mało" znanych marek :x W takim wypadku jeżeli nie byłby to np. LG, Samsung, Belinea, SONY musiałbym zamawiać ! Dlatego włąśnie pytam bo nie mam możliwości porównać na własne oczy :( Proszę jeszcze o jakieś opinie !!! Aha a ten LG L1511S to inny niż L11SE tzn. wiem tylko że obudowa jest biało czarna a nie srebrno czarna... i że w CHIPei zajął (ten bez E)38 miejsce/56 czyli dziwnie niskie :? Kto może dodać jeszcze coś ciekawego ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 ja mam nec 1560nx; czas reakcji 30ns; mimot jeszcze nigdy nie zauważyłem w grach czy w filmach jakiegokolwiek smuzenia; jedyne co widac to przy przesuwania okien widac smuzenie; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekF Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Ja nigdy nie mialem LCD ale wiem jedno za 1400 to do gier nigdy nie kupisz Porażająca mądrość poparta wieloletnim doświadczeniem... ROC = Ręce Opadają Człowiekowi Wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 a ja kupiłem do tej pory 4 belinee 101570 ( w tym moją ) i sąto jedyne zakupione przeze mnie LCD ... i muszę powiedzieć że gra się na tym spoko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 We wspolczesnych monitorach LCD czas reakcji rzedu 25ms jest zupelnie wystarczajacy do gier. Smuzenie moze sie ujawniac przy szybkim przesuwaniu kontrastowych obrazow. Najlepiej to widac gdy przesuwa sie czarny tekst na bialym tle. W grach gdzie kontrasty nie sa tak wielkie i akcja gry Cie wciagnie to nie zauwazasz takiego zjawiska. IMHO kazdy LCD z czasem rzedu 25ms nadaje sie do gier i ogladania filmow. W jakim hipermarkecie przez kilkanascie minut przygladalem sie scianie monitorow LCD (czym wzbudzilem zainteresowanie ochrony :) )a na wszystkich lecialy "Psy 2" i nie widzialem zeby ktorykolwiek z monitorow rozmazywal obraz przy scenach bardziej ruchliwych. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekF Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Dexter, to teraz uważaj w tym hipermarkecie, bo jak rąbną jakiś monitor z tej ściany, to będzie na Ciebie :) Ktoś już miał niemiłe przeżycia w Mediamarkcie i opisywał to na sieci. Wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 No coz life is brutal...... a niewinni zawsze najwiecej dostaja po d.u.p.i.e :wink: Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 LCD do gier ?? 8O :lol: :lol: :lol: 8O chyba do scrable :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zibi1970 Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 tak naprawde to realnych czasow nie poznasz a juz napewno producent nie podaj prawdziwych. ci Xbit-a porobili pare testow i faktycznie lg nie oszukuje. a co do chipa ten test to lipa ! czy myslisz ze lcd testuje sie tylko desy- cos tam (urzadzenie mierzace natezienie swiatla). przeciez oni nic wiecej nie zrobili i na tej podstawie wydali werdykt, totalna ignorancja !!! wg. mnie warto kupic (kolejnosc przypadkowa): lg1511, nec 1550 (ten z dvi) lub 1501, samsunga 152, iiyame (ale nie najtansze). i co do smuzenia to na upartego mozna czasami zobaczyc minimalne muzenie ale napewno nie w filmach czy grach tylko np przewijajac ekran worda (czerne lit. na bialym tle) czy strony internet. ale naprawde nie ma sie czym przejmowac, po kilku dniach juz tego nie zauwazysz za to docenisz idealna ostrosc obrazu i stabilnosc obrazu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...