soseki valdA Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 WItam to moj pierwszy post tutaj wiec prosze mnie nie rugac na wstepie, na pewno sie poprawie :) otoz zakupilem wlasnie to co w temacie a dokladnie: - procek: AXDA1700DLT3C 9702637280137 JIUHB 0323SPMW - plytka: Soltek SL 75 FRN2-RL do tego mam z poprzedniego kompa wiater kulerMaster CP5-7JD1B, ram pc2700, i zasilke slabiutka 300W z takim to osprzetem zapraszam na reality-szol "Podkrecona, podkrecona..." widzow prosimy o uczestnictwo i podpowiedzi gdyz ( pomimo ze od 4 dni czytam to forum po kilka h dziennie :) jestem zdaje sie w tym lamerem oto poczatek rozkladu jazdy: zabieram sie do ogledzin, tudziez do zdjecia radiatora z nforca i obejrzenia czy by nieposmarowac troche (buuuu, mam tylko paste titana :( ), a potem wszystko do kupy i winde stawiam, wiec czesc testowa za pare dluzszych chwil. (mam nadzieje ze procek sie sprawdzi i nie bede musial palic sie ze wstydu za niego :oops: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 podaj steppig i te 4 literki po tygodniu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soseki valdA Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 JIUHB 0323SPMW przeciez sa te cztery :) a stepping gdzie sie sprawdza, czy to nie jest przypadkiem JIUHB czyli ze stepping B? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soseki valdA Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 z reszta sobie obejrzyjcie pare glownych aktorow... http://www.judo.pl/realityszol/index.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 nie chce Cie straszyc,ale z tym zasilaczykiem i coolerkiem to wiele nie zwojujesz :? .....no ale licze ze mnie zaskoczysz :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soseki valdA Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 ehhh, tez tak sobie pomyslalem, ale do odwaznych swiat nalezy ;) poza tym zasilke bede mial lepsiejsza za okolo tygodnia a i nad coolerkiem pomysle. tylko gotowka sie skonczyla po tych zakupach :( takie zycie studenta :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 ehhh, tez tak sobie pomyslalem, ale do odwaznych swiat nalezy ;) poza tym zasilke bede mial lepsiejsza za okolo tygodnia a i nad coolerkiem pomysle. tylko gotowka sie skonczyla po tych zakupach :( takie zycie studenta :) hehe,wiem cos o tym.Ja z utesknieniem czekam na wyplate,bo narazie to jestem golutki jak mysz koscielna :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 nom szkoda bylo by noweg sprzeta przyjarac przy plonacym zasilaczu :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JoTgiE Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 nie chce Cie straszyc,ale z tym zasilaczykiem i coolerkiem to wiele nie zwojujesz :? .....no ale licze ze mnie zaskoczysz :wink: a co powiesz na 2400 MHz...zasiłka badziewna codegena 300watt, i zwykły wiatraczwk falcon..... Czekam na rozwój sytuacji bo mam proca z tej samej serii.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 JoTgiE - nie pusciles proca na 2400MHz tylko na 2000MHz = 2400+ a to zadna rewelka :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 nie chce Cie straszyc,ale z tym zasilaczykiem i coolerkiem to wiele nie zwojujesz :? .....no ale licze ze mnie zaskoczysz :wink: a co powiesz na 2400 MHz...zasiłka badziewna codegena 300watt, i zwykły wiatraczwk falcon..... Czekam na rozwój sytuacji bo mam proca z tej samej serii.... a ja powiem LOL 8O jesli nie widzisz roznicy miedzy 2400+ i 2400MHz to spoko :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 heh bylem pierwszy :D ale fakt faktem 8O 8O 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 heh bylem pierwszy :D ale fakt faktem 8O 8O 8O aaa udalo Ci sie :wink: :lol: moim zdaniem to LOL'ek tygodnia,a napewno dzisiejszego dnia :lol: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Po pierwsze mam nadzieje ze Twoja relacja nie skonczy sie tak jak moja na 2100 MHz :P Po drugie mam nadzieje ze Twoja relacja nie skonczy sie tak jak moja przygoda z Rubikonem 300WATT i podkrecaniem 1700+ - spalilem juz taki zasilacz ;) (2.12V) No i czekam na wyniki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JoTgiE Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 nie chce Cie straszyc,ale z tym zasilaczykiem i coolerkiem to wiele nie zwojujesz :? .....no ale licze ze mnie zaskoczysz :wink: a co powiesz na 2400 MHz...zasiłka badziewna codegena 300watt, i zwykły wiatraczwk falcon..... Czekam na rozwój sytuacji bo mam proca z tej samej serii.... a ja powiem LOL 8O jesli nie widzisz roznicy miedzy 2400+ i 2400MHz to spoko :lol: Widze że od tego "Uzależnienia" zaraziłeś sie analfabetyzmemn wtórnym.... jak nie umiesz czytać to sie nie wypowiadaj... Wyraźnie napisałem 2400 MHz ( mega herców) inaczej 2,4 GHz (giga herców) inaczej 12x200 , a że w opisie mam 1700@2400 to nie znaczy że tyle wycisnełem na maxa ...porostu na tyle nonstop działem i już...... Nominuj do lola tygodnia swój brak profesjonalizmu.. :evil: [/b] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 nie chce Cie straszyc,ale z tym zasilaczykiem i coolerkiem to wiele nie zwojujesz :? .....no ale licze ze mnie zaskoczysz :wink: a co powiesz na 2400 MHz...zasiłka badziewna codegena 300watt, i zwykły wiatraczwk falcon..... Czekam na rozwój sytuacji bo mam proca z tej samej serii.... a ja powiem LOL 8O jesli nie widzisz roznicy miedzy 2400+ i 2400MHz to spoko :lol: Widze że od tego "Uzależnienia" zaraziłeś sie analfabetyzmemn wtórnym.... jak nie umiesz czytać to sie nie wypowiadaj... Wyraźnie napisałem 2400 MHz ( mega herców) inaczej 2,4 GHz (giga herców) inaczej 12x200 , a że w opisie mam 1700@2400 to nie znaczy że tyle wycisnełem na maxa ...porostu na tyle nonstop działem i już...... Nominuj do lola tygodnia swój brak profesjonalizmu.. :evil: [/b] tak wielki mistrzu,blagam przebacz........lece o wirtualne pivo ze na tym zasilaczyku nie masz stabilnych tych 2.4GHz.....i naucz sie stawiac "plusiki" (+) w podpisie.Wrozka nie jestem,a sugerowalem sie Twoim podpisem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JoTgiE Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 tak wielki mistrzu,blagam przebacz........lece o wirtualne pivo ze na tym zasilaczyku nie masz stabilnych tych 2.4GHz.....i naucz sie stawiac "plusiki" (+) w podpisie.Wrozka nie jestem,a sugerowalem sie Twoim podpisem Wybaczam :wink: .....Teraz opis pasuje......i nie chodzi o mistrzostwo tylko o niemieszanie ludzi z blotem odrazu , nawet jeśli bym sie pomylił.... A co do stabilności nie było o tym mowy ..... Stabilnie śmiga mi na 2331 MHz.... zestaw mam od tygodnia i są same upały więc to jeszcze nie wszystkie testy i mam nadzieje że nie koniec z o/c..... A browar nawet jeśli wirtual;ny to by sie przydał bo smali dzisaj znowu 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 tak wielki mistrzu,blagam przebacz........lece o wirtualne pivo ze na tym zasilaczyku nie masz stabilnych tych 2.4GHz.....i naucz sie stawiac "plusiki" (+) w podpisie.Wrozka nie jestem,a sugerowalem sie Twoim podpisem Wybaczam :wink: .....Teraz opis pasuje......i nie chodzi o mistrzostwo tylko o niemieszanie ludzi z blotem odrazu , nawet jeśli bym sie pomylił.... A co do stabilności nie było o tym mowy ..... Stabilnie śmiga mi na 2331 MHz.... zestaw mam od tygodnia i są same upały więc to jeszcze nie wszystkie testy i mam nadzieje że nie koniec z o/c..... A browar nawet jeśli wirtual;ny to by sie przydał bo smali dzisaj znowu 8) noooo teraz podpisik pierwsza klasa,ja tez musialem swoj zmienic bo ciagle ktos sie pytal o mojego przyszlego procka (mialem napisane Barton2500+@3400+ (10x240),ale wlasie wczoraj go wylicytowalem i dojedzie do mnie za kilka dni ,ale za to ma zagwarantowane 2.4GHz no i ludziska od razu dociekliwi.Inna sprawa jest taka ze bylo napisane przy procu "coming soon" ale tego to juz nikt nie widzial :lol: ) BTW - jak przesiedzisz na tym forum tyle czasu co ja, to tez Ci sie zdarzy zmieszac kogos z blotem przypadkowo :wink: PEACE 4 ALL :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soseki valdA Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 ufffff przepraszam bardzo, mialo byc szybciej... ale co ja na to poradze ze mi same klody pod nogi....:( jednak po przezwyciezeniu problemow np. sieciowych i innych jestem gotow do pracy:) btw: pewnie dzisiaj nie skoncze, jutro jesli kumpel do mnie prrzyjdzie pokrecimy dalej sie razem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 heh czyli jednak moj wzrok jeszcze nie szwankowal ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soseki valdA Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 ale ja mam pecha jak nie urok to sraczka i moj dostawca netu szwankowal w nocy :( wracajac do tematu max fsb na ktorej wstal to bylo 210 (z mnoznikiem x5) przy 211 juz zgon, nie wiem czy to dobrze czy zle ale czy nie powinno byc lepiej? i jak to osiagnac... co mi sie udalo osiagnac to 13,5x175 bo przy ustawianiu na 2400 mhz nie wstawala winda :( ( raz wstala na 12x200 ale przy 1,7 V wiec zaraz wylaczylem bo nie chcielm na procku gotowac wody na herbate:) wiec teraz mam stabilne 2800+@13,5x166 z Vcore 1,6 V co mi daje 2255,11 bo mi fsb zawyza do 167,05 ( wyniki z wcpuid ) tylko temperatura jak dla mnie za wysoka - 52 stopnie a po 1,5 h dwoch stablityty testow na raz 58 stopni. Ale zadnych innych niespodzianek typu zwisy nie ma, a jak sobie zainstaluje jakas gierke to zobacze jak chodzi i jak sie grzeje (btw: morrowind moze byc do testu?) teraz kilka pytan: - co dalej? :) - jak mam przy tym zestawie jak pisalem lepiej chlodzic? wypolerowanie wiatraka cos da? i na jaka paste zmienic smarowanie? - jak mozna podkrecic wiatrak zeby sie szybciej krecil :) i czy to cos da? - czy jak kupie lepsiejszy zasilacz ( i jaki proponujecie?) to bede mogl wiecej wyciagnac? - co zrobic zeby mozna bylo fsb bardziej podkrecic? ( jesli chodzi o taktowanie reszty to pci mam stale, agp regulowane od 50 do 100, a pamiatki procentowo od 50% do 200%) - co proponujecie sprobowac - jakie ustawienia ( sory za lamerskie pytania ale jak pisalem za bardzo sie nie znam na oc a chcialbym sie czegos nauczyc) pozdrowienia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soseki valdA Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 a i jeszcze jedno co czego to napiecie w biosie VDD ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 a i jeszcze jedno co czego to napiecie w biosie VDD ? VDD odpowiada za zasilanie NB,pomaga w osiaganiu wysokich fsb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 i na jaka paste zmienic smarowanie? nie piszesz nic ile kasy posiadasz - pasty sa w roznych cenach np dobra i droga Arctic Silver III - jak mozna podkrecic wiatrak zeby sie szybciej krecil :) i czy to cos da? da napewno :P - glupie pytanie - wieksze chlodzenie w moim coolerku jest pokretlo - sam moge regulowac ale sa tez do tego programy - czy jak kupie lepsiejszy zasilacz ( i jaki proponujecie?) to bede mogl wiecej wyciagnac? kolejne glupie pytanie :P - zasilka to polowa sukcesu :D i znowu nie piszesz o funduszach ... ale jak dobra to polecam chiefteca jakiegos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 a i jeszcze jedno co czego to napiecie w biosie VDD ? VDD odpowiada za zasilanie NB,pomaga w osiaganiu wysokich fsb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 i na jaka paste zmienic smarowanie? nie piszesz nic ile kasy posiadasz - pasty sa w roznych cenach np dobra i droga Arctic Silver III - jak mozna podkrecic wiatrak zeby sie szybciej krecil :) i czy to cos da? da napewno :P - glupie pytanie - wieksze chlodzenie w moim coolerku jest pokretlo - sam moge regulowac ale sa tez do tego programy - czy jak kupie lepsiejszy zasilacz ( i jaki proponujecie?) to bede mogl wiecej wyciagnac? kolejne glupie pytanie :P - zasilka to polowa sukcesu :D i znowu nie piszesz o funduszach ... ale jak dobra to polecam chiefteca jakiegos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soseki valdA Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 hmmm dzieki za odpowiedz : arctic silver kupie a co do wiatraczka to u mnie nie mozna na nim chyba ale moze jak wroce to dostane zwrot od podatku to sobie wode zafunduje:) zobaczymy dzieki za vdd to pokatuje troche mostek moze sie nie przegrzeje bo mam na nim wiatrak i sory za te glupie pytania ale przeciez wszystkiego trzeba sie nauczyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soseki valdA Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 a co do programow do wiatraka to jakie? w googlach znalazlem tylko speed fan ale mi nie dziala - ani nie przyspiesza ani nie zwalnia. Moze moja plyta tego nie obsluguje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 jak na te komponenty to wynik standardowy :) teoretycznie może być nawet FSB180 i mnożnik x12,5 przy Vcore=1,6-1,65V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soseki valdA Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 to w sumie ten sam sam zegar co mam teraz przy 1,60 V ( a nawet 1,575 ) a na tyle co piszesz tez raczej pojdzie bo chodzil z FSB 210 MHz i pewnie tak zrobie bo bedzie chyba troche wydajniejszy z wyzsza szyna:) zgadzam sie ze wynik nie jest jakis super ale jak widac sprzed nie najlepszy ( zasilka, wiatraczek ) wiec nie ma cudow... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...