Skocz do zawartości
rooter

Pytanie o stabilnosc ASUSow i czy warto brac ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mysle nad zakupem P4 2.4 Ghz HT (nie do podkrecania - ew. do nieznacznego podkrecania w przyszlosci) Chcialem go wlozyc na MOBO od ASUSa, Cos z seri Asus P4C800 nie wiem tylko jaki konkretnie model, przejzalem sporo testow porownawczych roznych plyt pod P4, no ale dalej nie wiem. bo jak by nie bylo P4P800 i P4P800 Deluxe (obie na I865PE) maja troche gorsze mozliwosci.

Brac Asus P4C800 Intel 875P + LAN 1 GB + SATA ? a moze wersje delux ? Asus P4C800 Deluxe Intel 875P + LAN 1 Gb + SATA + IEEE1394 ?

[z gory mowie ze firewire mi konieczne nie jest - jednakze jesli deluxe mialby byc stabilniejszy, to moge wylozyc wiecej kasy]

Dodam tylko ze chodzi mi nie tyle o high-endowa wydajnosc ponad wszystko, co o nieziemska stabilnosc, wydajnosc dopiero jest na drugim miejscu.

No i jeszcze czekam na premiere ABIT MAX3 - moze to bedzie cos interesujacego ? jednakze jej hmm 'pierwozor' (? :-) ? ) model Abit IC7-G jakichs takich specjalnie kosmicznych osiagow nie mial. [benchmark na toms hardware]. ale za to moze stabilniejszy od ASUSow ?

Prosze o rade. :-)

pozdrawiam,

rooter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli naprawdę zależy Ci na stabilności, to odpowiedź jest jedna - BRAĆ

Sam nakląłem się na różnych innych producentów (konkretnie na jednego, ale nie będę wymieniał, żeby nie wyjść na stronniczego), aż w końcu poszedłem po rozum do głowy i kupiłem do obu komputerów w domu ASUSy i od tego momentu jest spokój.

Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tez wlasnie tak nad nim myslalem, a wie ktos czy jest jakas roznica w stabilnosci miedzy wersja zwykla i deluxe ? bo to w tym momencie jest kluczowe :? [tak tak wiem wiem, mam jakies kompleksy na punkcie stabilnosci systemu, ale to temat na ksiazke.... :-) ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...