Ziela Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 (edytowane) Witam, zastanawiam się nad kupnem nowego komputera za 6000 zł przeważnie do gier. Tak wygląda mój zestaw: Wybrałbym inny dysk - kingstona a2000, aczkolwiek nie ma go w tym sklepie. Poza tym chcę kupić RTX'a 3070 i tak wiem, że mała dostępność itp. ale chcę zaryzykować. Dlatego też właśnie mam w zestawie procesor z integrą. Zastanawiam się jeszcze nad tymi nowymi procesorami od AMD, ale niezbyt się interesowałem w tej kwestii, dlatego też wychodzę do was z zapytaniem. Czy myślicie, że warto poczekać do tego 5 listopada i kupić któryś z tych? Jeżeli tak to który i jak wtedy miałbym wygląd mój zestaw? Jeżeli nie warto czekać to w takim razie czy mój zestaw jest dobry w tej cenie? Czy wszystko się zgadza? Coś dodać, zmienić? PS: Zapomniałem dodać, że posiadam już swój zasilacz o mocy 750W oraz dwa dyski. Jeden SSD 2,5', ale o małej pojemności oraz drugi HDD 500GB. Edytowane 26 Października 2020 przez Ziela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RufusWedrowiec Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 Ahoj! Odnośnie nowych procesorów od AMD mogę rzucić kilka słów - wg wszelkich doniesień wychodzi na to, że faktycznie poprawiono w nich wiele kwestii, chociaż oczywiście nie ma jeszcze wyników testów ze stron różnych redakcji. Mimo wszystko został jeszcze tydzień, a to nie powinno robić Ci większej różnicy. Jeżeli wydajność/dostępność będzie średnia, to zawsze możesz zdecydować się na wcześniej upatrzony sprzęt. Możliwe też jest, że dojdzie do jakiejś walki cenowej, a to kolejny plu po stronie konsumenta. Sam już tak czekam od końca czerwca ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...