Skocz do zawartości
kivlov

SSD ok 500 GB Corsair MP510 vs reszta świata

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Chciałbym do laptopa dokupić coś ciekawego pod M2

Czy jest coś na rynku lepszego od Mp510 w podobnej cenie?

Może PNY 1TB M.2 PCIe NVMe CS2130 jest w dobrej cenie na x-kom 499 zł. I jest jeszcze CS3030 Czy jest gorszy od Corasaira Mp510? Który wybrać?

Edytowane przez kivlov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z dysków opartych o kontroler Phison PS5012-E12 jest jeszcze Patrior VPN100 czy Team Group MP34 .

PNY CS3030 to teraz loteria - czy dostaniesz pamięci 3D TLC od Toshiby ( i pełny E12 ) czy tam będzie kontroler E12S i pamięci QLC od Microna , Silicon Power P34A80 ponoć to samo .

Z tego co widzę to na morele / X-kom jest niewiele drożej niż mp510 - w morele za 679 zł , w x-kom za 699 zł za wersję 1 TB .

CS2130 nawet bym nie porównywał do CS3030 - patrząc po zapisie może być oparty na kościach QLC .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio nie miałem czasu na szczegółową analizę.  Dziękuję za informację.

Adata wydaje się całkiem całkiem. Chciałem dysk na system oraz do filmów i sporadycznie gier. Często kopiuje dane oraz zdjęcia.  Więc wszystkie po trochę. Mam obecnie w laptopie ssd 500 GB ale niestety brakuje już miejsca a nie chce kupować czegoś taniego i słabego więc myślę że pod m.2 to słuszne rozwiązanie i przyspieszy trochę system chociaż i tak mam już ssd i nie jest źle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi