Skocz do zawartości
Bineek

Monitor do RTX 2060 SUPER OC

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Potrzebuje pomocy w wyborze monitora. Interesuje mnie monitor 144 Hz,  27" w górę, głownie do gier i filmów. Karta to RTX 2060 SUPER OC 8GB.

Mam dylemat 19820x1080 czy 2560 x 1440 czy 3440 x 1440. Konkretnie interesował mnie monitor AOC CU34G2X 34" 144Hz, ale ponoć ta karta tego nie pociągnie. Obecnie mam 24" AOC 144Hz.

Kwota do 2000 zł.

Z góry dziękuje za wszystkie porady i wskazówki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Bineek FreeSync w tym AOCu G2X startuje z karta Nvidii od 70 klatek, wiec kompletna lipa ( chyba ze grasz we wszystko w stu klatkach i raczej ponizej 70 nie schodzisz). W przypadku wyboru monitora z FreeSync doszukuj sie info o tym, jak funkcjonuje z karta Nvdii, bo czasem wlasnie tak - kijowo. Ciezko sie tego doszukac i trzeba po recenzjach, ale zawsze mozna napisac do producenta. Budzet masz taki sobie na ultrapanorame, ale nie bralbym niczego innego, bo sam 21:9 mam i to robi roznice. Nie polece Ci jednak zadnego modelu, bo nie intresuje mnie rynek monitorow, poki sam nie kupuje. Wybralbym cos z tej stronki, bo znaja sie na rzeczy: https://pcmonitors.info/recommendations/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, Michał22 napisał:

@Bineek FreeSync w tym AOCu G2X startuje z karta Nvidii od 70 klatek, wiec kompletna lipa ( chyba ze grasz we wszystko w stu klatkach i raczej ponizej 70 nie schodzisz). W przypadku wyboru monitora z FreeSync doszukuj sie info o tym, jak funkcjonuje z karta Nvdii, bo czasem wlasnie tak - kijowo. Ciezko sie tego doszukac i trzeba po recenzjach, ale zawsze mozna napisac do producenta. Budzet masz taki sobie na ultrapanorame, ale nie bralbym niczego innego, bo sam 21:9 mam i to robi roznice. Nie polece Ci jednak zadnego modelu, bo nie intresuje mnie rynek monitorow, poki sam nie kupuje. Wybralbym cos z tej stronki, bo znaja sie na rzeczy: https://pcmonitors.info/recommendations/

Dzięki za odpowiedz. Wcale się nie napala na ten monitor, po prostu mi się spodobał. Jestem otwarty na inne modele. Najbardziej chodzi mi o to czy wydajność mojej karty podoła tej rozdzielczości. Wiem i jestem tego świadom, że trzeba będzie obniżyć ustawiania. Nie chciał bym natomiast sytuacji aby grac w 60 FPS kosztem fajnego monitora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi