Skocz do zawartości
Mucha_bn

Temperatura need szybki help

Rekomendowane odpowiedzi

Moj athlon xp2000+ wlasnie chodzi na coolerze do 2600+ i ma temperature 92C. czy to jest bezpieczne temperatura? Jaka max temperature moze miec athlon? I dlaczego Taka temperatura jest? Prosze oszybka odpowiedz bo mozliwe ze zaraz mi sie spali komp:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jakis normalny cooler do 2600+, ale szybki prawie 5000 rpm z gestymi rzebrami na radiatorze. Nalorzylem duzo pasty term. NIewiem co mam teraz zrobic prosze help. btw wlasnie sie sparzylem bo dotknolem radiator od chipa mobo. Moze to byc spowodowane duza temperatura chipa mobo???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest ale nieoparzylem sie:) Duzo bardziej jest goracy chip z mobo (bo niemam wentylatora, a powinnem miec). Cooler jest caly z aluminium, moze wlorzyc pod niego miedziana podstawke, bo posiadam taka w domu???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy wszystkjo jest stabilne???

bo jak tak, to stwierdzilbymn, ze procek nie ma tych 90 i ten odczyt jest przeklamany :)

a jaka masz temp czpsetu w biosie???

a teraz sorry na 15 minut.....ide sie umyc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OJ 90C to strasznie dużo!!!! Dziwne że ci się jeszcze proc nie spalił 8O

Spróbuj mając włączony komp docisnąć radiator mocniej do proca. Wtedy moze temp. spadniej. Spróbuj. Jak to nie pomoże to wyłacz kompa i zdejmij cooler i załóż go na nowo. Może na odwrót go założyłes??

To znaczy z jednej strony cooler jest grubszy. I musisz go tak załozyc zeby pasował do podstawki na socketa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sory ze nieodpisalem ale proc prawie sie spalil:) Przy zakladaniu podstawy miedzianej urwalem zaczep od socketa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! shit :D Wlorzylem inny zaczep , radiator na procku jest pod dziwnym kontem , ostro przesmarowalem pasta sylikonowa Eureka!!! Dziala komp przy temp. 44C!!!!!!!! To jest niemozliwe ale skoro taki ze mnie magik to spox. Dzieki za rady , a jak chcecie obnizyc temp o 50C to urwijcie zaczep socketa, bo u mnie podzialalo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nocoty... wtedy byl prosto zalorzony, a teraz jest krzywo... autentycznie :)

Jestes genialny ,aż szkoda gadać.

Wcześniej pisałeś że nałożyłeś dużo pasty na procka-to jest po prostu kretynizm.Rdzeń powinien być posmarowany minimalną warstwa pasty , tak żeby go tylko tylko pokryło, pasta ma wypełniać minimalne rowki i szczeliny pomiędzy rdzeniem a radiatorem,a nie robić za radiator.

Zbyt duża ilość pasty staje się izolatorem ciepła a nie przewodnikiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sory ze nieodpisalem ale proc prawie sie spalil:) Przy zakladaniu podstawy miedzianej urwalem zaczep od socketa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! shit :D Wlorzylem inny zaczep , radiator na procku jest pod dziwnym kontem , ostro przesmarowalem pasta sylikonowa Eureka!!! Dziala komp przy temp. 44C!!!!!!!! To jest niemozliwe ale skoro taki ze mnie magik to spox. Dzieki za rady , a jak chcecie obnizyc temp o 50C to urwijcie zaczep socketa, bo u mnie podzialalo  :)

hmm proponuje procesor przesmarowac gruba warstwa pasty i zaczesc grzebieniem tworzac rodzaj radiatora - rowki po grzebieniu utworza rodzaj zeberek - jak w normalnym radiatorze. na to jakis nieduzy wiatrak i bedzie git. temperatura nie musi przechodzic z proca przez paste na aluminium odtazu odpowadza sie z pasty to super wydajne. no i wiatrak wtedy wieje tez na sam procesor - plytke obok jadra to tez duzo daje bo tam jest pamiec kasz i sie chodzi tak.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mucha_bn: ta pamiec to takie czarne <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly na procu albo brazowe

burro napisal :"Mucha... sprawdz w slowniku co znaczy skrót THC.... i zmien sobie podpis bo troche smiesznie to wyglada....."

a moze o to chodzi ? lol =]

krootki: tak, =] staram sie odpowiadac na podobnym poziomie

;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

krootki: tak, =] staram sie odpowiadac na podobnym poziomie

;]

No w sumie masz rację....

hmmm

Ja juz tez cos o tym wiem.

A mucha zbyczy i gowno z tego :P

:evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: