Jabar83 Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2020 (edytowane) Jak w temacie. Jakiej różnicy w wydajności mogę się spodziewać po podłączeniu RTX 3080 do płyty głównej z PCI-ec 3.0? Jest to kilka procent czy może więcej? Edytowane 3 Listopada 2020 przez Devil 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2020 (edytowane) 2% max i to jeszcze w 1080p , potem już się zacierają różnice. PS. Udało Ci się kupić? Edytowane 3 Listopada 2020 przez KaszaWspraju 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2020 No jescze jej nie mam. Pewnie poczekam sobie.. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2020 To samo. OC czy none OC TuF?. Pewnie wcześniej uda się kupić 6800Xt w normalnej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2020 https://www.morele.net/karta-graficzna-asus-tuf-geforce-rtx-3080-gaming-10gb-gddr6x-tuf-rtx3080-10g-gaming-5943752/ Zamówienie złożyłem. Nie wiem kiedy, bo mi napisali że jest sporo zamówień. Co do 6800XT to też myślałem, ale wydajnościowo chyba RTX będzie lepszy. Po za tym od lat nie brałem nic od AMD. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr83 Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2020 Jesli karta bedzie dzialac w trybie pcie express 3.0 x 16 to nie bedzie problemu. Uwazaj tylko zebys nie popodlaczal dyskow czy innych urzadzen w sposob, ktory utnie ci linie pcie express do x8, wtedy nie bedzie za ciekawie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2020 Mam tylko jeden dysk pod PC-iex, więc niw powinno być problemu. Po za tym z testów wynika że nawet w X8 różnica to max 3-4%. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2020 210 w kolejce ....:( 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2020 (edytowane) Dziś był wysyp 22 kart na morale Tuf OC, ale po 4239, taniej niż na komutroniku 4449. Na Wulkano były 4 karty po 3919 niestety stroan ciągle padała i boty "zajumały" karty. W cenie poniżej 4 k nie do dostania obecnie Tuf OC. Poluj na mediaexpert, avans, ole ole, rtvagd, niestety będą o niższej klasy modele ale poniżej 4 k były. Teraz już chyba coraz trudniej w rozsądnych pieniądzach będzie dostać. Wersja non Oc zapomnijcie do nowego roku. Mały wysyp kart powinien być po 18-tym, rożnych modeli. Edytowane 13 Listopada 2020 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2020 wygląda na to że włączony SAM na pci-e 3.0 da więcej niż przeskok z 3.0 na 4.0 spodziewałem się więcej na 3080,myślałem że 3.0 będzie ją mocno ograniczać w 1440p a tutaj okazuje się że wcale nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...