Nililgard Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2020 Witam was i zarazem proszę o pomoc. Wczoraj dostałem Inno3D iChill RTX 3070 X4, jednak jakoś mam mieszane uczucia. Po podłączeniu karty chciałem włączyć RDR2, ale gra nie wykryła karty, tzn mogłem pozmieniać opcje i normalnie grać, ale w opcjach nie widać nazwy karty. Fallout 4 również nie wykrył karty, ale gra normalnie działała. W CPU-Z, program pokazuje tylko nazwę GPU. Oraz Afterburner pokazuje dziwne taktowanie. Zainstalowałem od nowa sterowniki, dwa razy sprawdzałem czy piny nie są luźne. Czy to wszystko jest normalne, czy jednak coś jest nie tak. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2020 zepsuta,odkupię za 2400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nililgard Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2020 Ktoś mądrzejszy coś doradzi? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TitoBandito Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2020 1). Karty RTX 3xxx. obsługuje poprawnie jedynie MSI Afterburner 4.6.3 beta 2. Do zassania tutaj : https://www.guru3d.com/files-details/msi-afterburner-beta-download.html 2). Jeżeli chcesz posprawdzać informacje o swojej karcie to włącz GPU-Z, a nie CPU - Z. Do pobrania tutaj : https://www.techpowerup.com/gpuz/ 3). CPU-z wyświetla informacje poprawnie - brakuje ci tylko informacji o taktowaniach karty. U mnie to tak wygląda : Jeżeli chodzi o "MSI:A" to musisz zainstalować sobie wersję beta którą ci podlinkowałem, ale wygląda na to, że karta nie zbija ci zegarów z 3D na 2D. Sprawdź sobie opcje planu zasilania i opcje sterownika (jeżeli ci to przeszkadza) : Tak jest u mnie w MSI:A : Co do identyfikacji karty w grach sprawdzę i dam ci znać. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TitoBandito Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2020 U mnie RDR2 też nie wykrywa "nazwy karty", ale oprócz tego jest ok - gra śmiga i tyle : Natomiast co do twoich problemów : może zwyczajnie usuń stare sterowniki do karty przy pomocy DDU : https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html Tak pozaznaczaj sobie w programie co i jak : I zainstaluj najnowsze sterowniki jeszcze raz. Problemy powinny zniknąć + zainstaluj sobie betę MSI:A i sprawdź opcje zasilania systemu i grafiki. Jakby co, to wal śmiało. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nililgard Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2020 Dzięki za pomoc. Wymieniłem płytę główną, procesor oraz ram, zrobiłem format i wszystko już śmiga tak jak powinno ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2020 W dniu 14.11.2020 o 13:15, Nililgard napisał: Dzięki za pomoc. Wymieniłem płytę główną, procesor oraz ram, zrobiłem format i wszystko już śmiga tak jak powinno ? to co tam kupiłeś? swoją drogą pewnie format by wystarczył - ale z drugiej strony raz a porządnie W dniu 4.11.2020 o 20:29, Novice napisał: zepsuta,odkupię za 2400 piękne minusujący cię nie mają za grosz poczucia humoru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...