michal_fm Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2020 Cześć, Chciałbym wymienić kartę graficzną z obecnej R9 280x na coś nowszego co będzie akurat do tego procesora, tylko to i nic więcej, reszta rzeczy zostaje. i7-4790K +Thermalright HR-02 Macho + ASUS Z97-A + G.Skill RipjawsX DDR3 4x4GB 2133MHz + XFX Black Edition XTR 650W Dziękuję za pomoc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr83 Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2020 (edytowane) Uzywalem i7-4770k z 1080 ti zanim mi plyta nie padla i efekty byly bardzo zadowalajace w 1440p zazwyczaj ultra lub mix ultra/high, praktycznie wszystkie gry trzymaly minimalny fps 60 moze poza paroma mega procesorowymi miejscami jak miasto rattay w kingdome come. Edytowane 7 Listopada 2020 przez tyr83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_fm Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2020 Myślę o czymś co jeszcze można kupić w sklepie, nówka sztuka z gwarancją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_fm Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2020 OC nie robiłem, nie chce mi się w to bawić, juz nie pamietam jak to się robiło ? Jak trzeba to mozna pokręcić trochę. Gram w FullHD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2020 kup 1660 Super [ ewentualnie Ti] lub budżetowo 1650 Super zwykłe 1660 niestety ale szału nie robi i szkoda w niego kasę pakować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_fm Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 OC ostatni raz robiłem chyba 8 lat temu, XENON na P35. 4790K i Z97A mają super potencjał OC ale po prostu nie pamiętam jak to się robiło i do czego się zabrać. Tak zrobimy, 1650S albo 1660S/Ti . Dziękuję za pomoc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_fm Opublikowano 27 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2021 @UP Ostatecznie karta nie została kupiona. Ceny...bez sensu...ale nadszedł już moment wymiany platformy ale to dopiero grudzień/styczeń. Teraz trzeba kupić kartę jeszcze do tego zestawu który mam obecnie (na kilkanaście tygodni) ale taką która wyląduje w docelowym sprzęcie, teraz pytanie, jaką wybrać?? - GTX 3060 12 GB - GTX 3060 Ti 8GB - GTX 3070 8 GB To jest w zasięgu budżetu docelowego, tylko czy PSU pociągnie czy od razu brać z nowym do nowego zestawu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_fm Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2021 17 godzin temu, topdog napisał: Sam musisz zdecydować ile chcesz wyłożyć na kartę. Wszystkie mają sens w swoich przedziałach cenowych. Zasilacz 650w spokojnie wystarczy. Cena jest trzeciorzędna. Mam na myśli równowagę między wydajnością a ceną, co pominąć a do czego warto dopłacić bo zwyczajnie ma to sens. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_fm Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2021 (edytowane) 2 godziny temu, Pawelx1551 napisał: Napisz jaki monitor/tv będzie tą kartę obsługiwał, no i jakie masz wymagania odnośnie ilość fps(takie minimalne)- aha ten benq rozumiem, że zostaje. To jest full hd/60hz ? Monitor już jest, Huawei MateView GT 34". Wymagań odnośnie FPS to za specjalnie nie mam...po prostu pora wymienić sprzęt 😉 2 godziny temu, topdog napisał: Tak jak napisałem wszystkie mają sens cenowo (msrp) w zależności jaką chcesz mieć wydajność. To może się zmienić przy sklepowych cenach i dostępności. Tutaj masz link do porównania między ceną a wydajnością Pokaż ukrytą zawartość OK, no chodzi mi właśnie o to, kup bo warto / nie przepłacaj nie warto. Edytowane 28 Września 2021 przez michal_fm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_fm Opublikowano 1 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2021 W dniu 28.09.2021 o 20:26, Pawelx1551 napisał: Wziąłbym 3060ti for myself I tak też zrobiłem... 😉 dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...