Skocz do zawartości
gorky1000

Pytanie o outlok express

Rekomendowane odpowiedzi

mam konto e-mail w wirtualnej ale odbieram wiadomosci za posrednictwem outlok expresa 6, musialem zrobir reinstal systemu no i stracilem dla mnie wazne wiadomosci z ostatniego miesiaca, mam pytanie czy jest szansa na ich odzyskanie a jezeli tak to w jaki sposob?

z gory dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jeśli nie formatowałeś to szukaj w Document&Settings, dalej wchodzisz w swoje konto. Książka adresowa jest w "Dane AplikacjiMicrosoftAddres Book", natomiast wiadomości są zapisane w "Ustawienia LokalneDane AplikacjiIndetities{....jakieś cyferki....}MicrosoftOutlook Express".

Nara.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam sie z poprzednikiem, po formacie nie ma szans.

A ja się z tobą nie zgadzam :D . Po samym formacie szanse są ale po ponownym zapisaniu na dysku danych już ich nie ma.

Szanse są marne, przynajmniej u mnie byly, probowalem różnymi programami do odzyskiwania danych i przewaznie znajdowala sie czesc plikow a reszta byla uszkodzona. Oczywiscie nie zapisalem na tej partycji nic od formatu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ja nie robilem formatu, tylko zainstalowalem winde w nowym katalogu i mam stara konfig na tej samej partcji tylko w jakim folderze sa te wiadomosci przechowywane?

Szukaj plików z rozszerzeniem dbx. Są to Elementy usunięte.dbx, Skrzynka odbiorcza.dbx i tak dalej. Te pliki muszą trzeba przenieść do folderu gdzie aktualnie outlook przechowuje poczte. Skonfiguruj później outlooka na te same skrzynki z których korzystałeś to pojawią ci się wszystkie stare maile automatyccnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam sie z poprzednikiem, po formacie nie ma szans.

A ja się z tobą nie zgadzam :D . Po samym formacie szanse są ale po ponownym zapisaniu na dysku danych już ich nie ma.

Szanse są marne, przynajmniej u mnie byly, probowalem różnymi programami do odzyskiwania danych i przewaznie znajdowala sie czesc plikow a reszta byla uszkodzona. Oczywiscie nie zapisalem na tej partycji nic od formatu.

Widze że były chwilowe problemy z działaniem forum.

Ja ostatnio odzyskiwałem dane(w tym poczte) po skasowaniu partycji(wszystkich). Odzyskałem 100% danych z partycji systemowej ale tylko dlatego ze była zdefragmentowana wcześniej. Ze sfragmentowanych partycji odzyskiwanie danych idzie już gorzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi