Skocz do zawartości
pako_kinG

Radeon??????????HELP!!!!!!!!!!:twisted:Ludzie odpiszcie!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem bo chcę sprawdzić kartę w sklepie i nie wiem jak za bardzo sprawdzić czy ma 8 potoków? Koleś ze sklepu zamawiał dla mnie Radeona tą specalną wersję czy jak to się tam nazywa, a jutro ją będę miał i nie wiem jak sprawdzić. Bo narazie mam kompa w częściach:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale samo sprawdzenie czy ma 8 potoków nic Ci nieda!! Trzeba odpalić jakiegoś 3dmarka2k3 przynajmniej na 2h na max detalach!! Wtedy można mieć jako taką pewność że nie będzie artefaktów i że wszystko będzie oki :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.czy magistrala 256bit - sprawdzasz na oko - policz kosci pamieci - jak 4 w ukladzie L to ma magistrale 256bit (tez 3eba odblokowac np RivaTunerem)

2.czy ma osiem potoków -a raczej czy da sie je odblokować (RivaTuner) - bo pewnie o to ci chodzi - niestety nie da sie sprawdzic.

3.jesli jednak sie da to uzyskac 8 potokoow to sprawdzasz w RivaTunerze.

4.jezeli wszystko wydaje sie OK - 256bit magistrala i 8 potokoow to koniecznie przeprowadź hardkore'owe testy np w 3dMarku - jak powiedzial kolega mak777 - zapusc np na 2 godziny w maxymalnych rozdzielczosciach i sprawdz czy nie ma jakichkolwiek bledoow w wyswietlaniu grafiki (kropki, paski, krzaczory iroozne takie swinstwa)

5.jezeli wszystko poszlo OK to ciesh sie nowym R9500@R9700 ;)

pozdro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...