pako_kinG Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Czy jest jakiś program,który można wpakować na dyskietkę i będzie pokazywać: szynę pamięci i liczbę potoków?? (Chodzi mi o Radeony!!!!!!!) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 szyne karty ? chyba pamieci co do potokow to nie jestem pewiem ale najnowszy Riva tuner .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako_kinG Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Mam problem bo chcę sprawdzić kartę w sklepie i nie wiem jak za bardzo sprawdzić czy ma 8 potoków? Koleś ze sklepu zamawiał dla mnie Radeona tą specalną wersję czy jak to się tam nazywa, a jutro ją będę miał i nie wiem jak sprawdzić. Bo narazie mam kompa w częściach:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Rivatuner www.guru3d.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako_kinG Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 W końcu THX! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 czy ma 128bit to mozna na oko stwierdzic. patrzac na karte i liczac do osmiu. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Ale samo sprawdzenie czy ma 8 potoków nic Ci nieda!! Trzeba odpalić jakiegoś 3dmarka2k3 przynajmniej na 2h na max detalach!! Wtedy można mieć jako taką pewność że nie będzie artefaktów i że wszystko będzie oki :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 yyy o jakim radku on mowi?? zapewne 9500 a wiec tu liczenie kosci raczej odpada. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 1.czy magistrala 256bit - sprawdzasz na oko - policz kosci pamieci - jak 4 w ukladzie L to ma magistrale 256bit (tez 3eba odblokowac np RivaTunerem) 2.czy ma osiem potoków -a raczej czy da sie je odblokować (RivaTuner) - bo pewnie o to ci chodzi - niestety nie da sie sprawdzic. 3.jesli jednak sie da to uzyskac 8 potokoow to sprawdzasz w RivaTunerze. 4.jezeli wszystko wydaje sie OK - 256bit magistrala i 8 potokoow to koniecznie przeprowadź hardkore'owe testy np w 3dMarku - jak powiedzial kolega mak777 - zapusc np na 2 godziny w maxymalnych rozdzielczosciach i sprawdz czy nie ma jakichkolwiek bledoow w wyswietlaniu grafiki (kropki, paski, krzaczory iroozne takie swinstwa) 5.jezeli wszystko poszlo OK to ciesh sie nowym R9500@R9700 ;) pozdro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...