embrion Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2020 Czesc, Nosze sie z zakupem Aorusa B550 Pro (konkretniej v2 albo AX jak juz bedzie dostepny). Pytam jednak nieco szerzej wlascicieli innych plyt Gigabyte (zwlaszcza B550, ale ponoc wczesniejsze tez), bo czytajac Reddita i niektore opinie kupujacych, to bywaja spore problemy ze stabilnoscia USB 2.0, a czasem tez z ethernetem. Z rozpoznania wynika, ze zwlaszcza przy wyzszym taktowaniu RAM (niektorzy pisza, ze przy uzyciu XMP) urzadzenia podpiete do USB 2.0 potrafia gubic albo dublowac input + ethernet lubi sobie przestac dzialac co jakis czas. Innymi slowy czy posiadacze (zwlaszcza Gigabyte Aorus B550 Pro, w drugiej kolejnosci Elite) moga dac znac na ile powszechny to problem. Na papierze wydaje sie to byc dla mnie plyta idealna, ale boje sie problemow po zakupie. Bedzie parowana z nowym Ryzenem i Tridentami Z 2x16GB na B-dieach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cube Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2020 Używam Aorus B550 Pro z R5 3600 i 2x16GB HyperX Fury 3200Mhz od lipca. So far zadnych problemów, w tym z USB (a uzywam czesto kilku dysków podłączanych w ten sposób jednocześnie) i kartą sieciową, całość stabilna i chłodna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
embrion Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2020 Dzieki za info! Podpinasz je do USB 2.0? Kreciles pamieci? Na jakiejs wersji BIOSu chodzisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtKTK Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2020 A przypadkiem nie ma tam już samych USB 3.0 ??? Mam MSI na B450 i mam tylko 2 porty USB 2.0 a reszta to już 3.0 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
embrion Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2020 Pytam o cos podajac konkretny model i konkretna sytuacje z udzialem portow USB 2.0, a Ty pytasz, czy jestem pewny, czy tam sa 2.0? ? Pomijam, ze zweryfikowanie tego zajeloby Ci mniej czasu, niz pisanie odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...