Skocz do zawartości
jakac

Różnica temperatur wody i proca

Rekomendowane odpowiedzi

To bardzo dużo masz ;/ Bloczki jakieś "niefirmowe" ????

bloczki są raczej ok może pompkę mam słabą (aquashut 600 l/h <- Prawie 0 ciśnienia)

Teraz nie mam podłaczonej nagrzewnicy tylko wiadro to dlatego te 55 * <- ale to chyba nie ma znaczenia i nie powinno być takiej różnicy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coś mi tu smierdzi znowu jak ustawiam na 2.2 GHz i 1,67 to różnica = 10 stopni  :?:

poprostu na 2400MHz juz twoj uklad nie wyrabia i jedzie na resztkach mozliwosci ,a na 2200 i nizszych masz normalna roznice temp. ktora zbic mozesz troche zwiekszajac wydajnosc pompki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie ja z uporem maniaka powtzrzam, ze jak juz podajecie temp wody to mowcie czy ona jest mierzona za czy przed nagrzewnica bo inaczej to wyniki mozna o dupe potloc :?

BTW

u mnie temp proca jest o 4* wyzsza niz wody (temp wody mierzona przed nagrzewnica) w idle w stress 5-6*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie ja z uporem  maniaka powtzrzam, ze jak juz podajecie temp wody to mowcie czy ona jest mierzona za czy przed nagrzewnica bo inaczej to wyniki mozna o <font color="#FF0000">[ciach!]</font> potloc :? 

BTW

u mnie temp proca jest o 4* wyzsza niz wody (temp wody mierzona przed nagrzewnica) w idle w stress 5-6*

Mam praktycznie identyczne wyniki. Woda po przejściu przez 3 bloki i przed nagrzewnicą. Temp. otoczenia dochodząca do 30 stopni 8O

PS Ostatnio włozyłem w dziurkę do odpowietrzania termometr i o nim zapomniałem... i wpadł biedak do środka... i leży tam cały czas... :oops: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[;;;]

PS Ostatnio włozyłem w dziurkę do odpowietrzania termometr i o nim zapomniałem... i wpadł biedak do środka... i leży tam cały czas... :oops: :lol:

Niech mu woda lekka bedzie :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam ZA nagrzewnicą temp. wody 33 - 34 stopnie. A na procu (Nukleon) 35 - 37 :P :o

Myślicie, ze płyta (patrz opis) robi jakieś zakłamania?

zeby uzyskać takie wyniki trzeba mieć bardzo durzy przepływ wody Napisz kaką masz pompkę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi