ajazcap Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2020 Dzięki za rozjaśnienie ? podobnie myślę o tych Ptero i Hive i skłaniałem się bardziej do dwóch pierwszych. Powiedz mi, czy te światełka w 220T w ogóle trzeba podłączać? czy trzeba to wszystko podłączać do tego huba, żeby wiatraki działały? Jak tak napisałeś o tym Define C to wpadła mi w oko jeszcze Meshify C, która jest trochę droższa co ten 220T i powinna pomieścić mój cooler. Więc...220T czy Meshify C? Wydaje mi się, że performance powinny mieć podobny, ale w tej pierwszej jest więcej wiatraków w zestawie i jakoś wygląda bardziej nowocześnie ? co myślisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał22 Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2020 @ajazcap Co do swiatelek, sprawdzilem w instrukcji obudowy i nie wiem, bo nie ma takiej informacji. Tj. nie wiem, czy smigla maja dwa kable (jeden od dzialania i drugi od swiatelek). Te smigla i kontroler to wynalazek Corsaira, wiec pewnosci Ci nie dam, a slowa o podlaczaniu wentylatorow do plyty glownej w tej dosc ubogiej istrukcji nie ma. Pogrzeb za tym albo napisz z tym do Corsaira i w zasadzie tak bym na twoim miejscu zrobil ze wszystkimi pytaniami odnosnie tej obudowy ? W kazdym razie do podlaczenia tego ustrojstwa po bozemu bedziesz potrzebowac jednego wejscia USB 2.0 na plycie i jednego SATA od zasilacza. Osobiscie watpie, ze do Meshify C i Define C Ci ten grzejnik wejdzie, ale tego nie sprawdzalem. Meshify to taka sobie opcja, bo wbrew pozorom w standardzie jest nienajlepiej wentylowana. Sklada sie na to bieda w temacie zalaczonych wentlatorow (male i malo) i filtr gabkowy na przednim panelu, pod ktorym smigla Fractala radza sobie tak sobie. Ten typ filtra ma wlasnie dwie wady - najmocniej ze wszystkich typow filtrow ogranicza przeplyw powietrza i jest upierdliwy w czyszczeniu. Jakbys dodal jednego Dynamika 140 mm w przypadku twojego configu zle by nie bylo. Jednak Fractal wydal ostatnio wieksze Meshify 2 i 2XL, wiec jestem niemal pewnien, ze kwestia bardzo bliska jest nastepca Meshify C. 2ki sa po prostu lepsze i nie maja tej gabki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajazcap Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2020 Bardzo dziękuję Ci za pomoc ? chyba najlepiej będzie jak zamówię tą obudowę i zobaczę wszystko osobiście, bo z supportem to się przez kilka dni będę kopać a i tak 100% pewności nie będzie. Jak coś mi nie będzie pasować to zwrócę do sklepu. Do tego biorę zasilacz XPG CORE REACTOR 750W 80+GOLD, bo jako jedyny z wymienionych jest dostępny i ma dobre opinie. Jeszcze raz wszystkim dziękuję i mam nadzieję, że jak już przyjdzie moja 3070 to będzie wszystko działać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał22 Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2020 @ajazcap Na 90% te smigla bedzie mozna podlaczyc z pominieciem tego ustrojstwa od swiatelek. W instrukcji nie jest to jasno powiedziane, ale troszke na to wskazuje i wskazuje tez sposob podlaczenia tego huba. Tzn. zwykle takie kontrolery/huby maja kabel PWM, ktory odpowiada za sterowanie predkoscia podlaczonych do ustrojstwa wentylatorow, a ten Corsaira takiego nie ma. Czyli raczej smigla posiadaja osobne kable od predkosci. Miesza tutaj troche obsluga huba przez windowsowa aplikacje iCue, z ktora ja stycznosci nie mialem, wiec nie wiem jak co u Corsaira dziala. Ze skrzynka poczekaj, az dostaniesz karte. Zawsze moze wyjsc cos lepszego, a zwlaszca wspomniany nastepca Meshify C, ktory bankowo bedzie od tego Corsaira pod kazdym wzgledem lepsza opcja. Fractal celowo wypuscil w pierwszej kolejnosci wieksze i - co tu istotne - drozsze wersje. Ten sam numer zrobil w tym roku z Define 7, a Meshify C z calej rodziny Meshify sprzedaje najwiecej, wiec raczej dlugo nie bedzie czekal. Nigdy nie kupuj sprzetu na zapas, bo mozna pozniej tylko zalowac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajazcap Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2020 Mój rtx 3070 do mnie niespodziewanie dotarł pomimo przespania trochę premiery ? ostatecznie więc musiałem zamówić obudowę 220t airflow rgb i tego xpg 750W i składać na szybkości, bo nie mogłem się już doczekać. Wszystko ładnie się zgrało, mój AiO się zmieścił, ale na styk. Gdyby ramy były trochę szersze to by już nie weszło ? Ja jestem bardzo zadowolony, nawet z rgb skorzystałem, skoro już jest ? i znów spokój z upgrade na kilka lat ? Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...