Ando09 Opublikowano 21 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2020 Szukam karty graficznej w przedziale 3000-3500zł. Nie wiem tylko jakiego producenta i model wybrać. Myślałem raczej o kartach czerwonych ale jeśli dalej będzie problem z dostępnością to RTX też może być. Chciałbym jak najszybciej złożyć zamówienie. Karta głównie pod gry FPS. CPU: Intel Core i9-10850K MOBO: MSI MAG Z490 TOMAHAWK RAM: Patriot 16GB (2x8GB) 3733MHz CL17 Viper Steel PSU: XPG Core Reactor 750W 80 Plus Gold Chłodzenie: Noctua NH-D15S 140mm Obudowa: Corsair 4000D airflow SSD: samsung 970 evo PNY 960 Monitor: MSI MAG27C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 21 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2020 Różnice wydajnościowe między obiema kartami nie są aż takie duże , choć są tytuły gdzie RX jest lepszy o jakieś 10-20 fps od 3070 . Problem to dostępność RX6800 , kart w ogóle nie ma - na skąpcu czy ceneo nawet nie ma ich w listingu , 3070 jest przynajmniej wirtualnie w sklepach . Więc jak dalej to będzie tak wyglądać to bierz RTX-a - MSI Gaming X Trio albo Asus TUF ew. Palit Gaming Pro / Gaming Pro OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ando09 Opublikowano 21 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2020 (edytowane) Nigdy nie miałem do czynienia z aż tak długimi kartami, warto kupić do niej podpórkę? czy to zbędny gadżet? Widzę że MSI dodaje coś takiego. Wstrzymam się jeszcze tydzień, jeśli w tym czasie nie pojawią się jakieś wiadomości o dostępności lub nie referentach RX to kupię RTX3070 od MSI. Edytowane 21 Listopada 2020 przez Ando09 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrNow Opublikowano 21 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2020 Sprzęt masz zacny ? Ja najpierw bym sprawdził dostępność, z reguły piszą ile jest sztuk (np. na Morele) albo zapytał konsultanta/opiekuna produktu - mnie zawsze pomagają. Jeżeli będzie kiepsko z NVIDIĄ to czekałbym na premiery niereferentów od AMD 25 listopada - większa szansa na zgarnięcie niż nieistniejący stock NVIDII (jeżeli rzeczywiście nic nie ma). Mnie udało się kupić RX 6800 właśnie na Morele - uważaj tylko bo 25 mogą postąpić podobnie jak 18-go: wstawią artykuł w aktualnościach z dedykowanym linkiem do produktu tj. zapomnij o szukaniu karty w wyszukiwarce sklepu. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ando09 Opublikowano 22 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2020 A gdybym się jednak zdecydował dołożyć do RTX 3080 to brać też MSI Gaming X Trio? VENTUS 3X chyba nie jest dobrym pomysłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 22 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2020 Ventusy to zawsze były budżetówki w ofercie MSI , niżej to tylko chyba wariacje na temat referentów . Gaming X to była lepsza seria , dołóż do wersji GXT jak możesz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ando09 Opublikowano 22 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2020 (edytowane) To teraz kwesta w jakim sklepie zamówić. pisałem do x-kom o orientacyjny czas dostawy to odpisali żeby złożyć zamówienie i czekać. Zero informacji czy w tym roku mam szanse ją dostać. Edit. Sprawa ma się tak: zamówienie na RTX3080 założone, czekam na jakiekolwiek informacje z x-komu. Dodatkowo wysłałem do dwóch innych sklepów zapytanie. W czasie oczekiwania będę polował na Radeony, zobaczę która kolejka pójdzie szybciej. A jeśli pójdzie źle to przed świętami kupie co będzie dostępne ? Edytowane 22 Listopada 2020 przez Ando09 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...