Krzysztofff Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 typ łożyska podwójne łożyskowane tzn ze jest slizgowe czy kulkowe ? chodzi o to CoolerMaster SAF-S82 ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 wydaje mi sie, ze chodzi o podwojna "kulke" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beavis Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 No na pewno chodzi tutaj o podwojne kulkowe... ale jezeli chcesz brac dobre wanetle po polecam szczegolnie wiatraczki PAPSTA :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 typ łożyska podwójne łożyskowane tzn ze jest slizgowe czy kulkowe ? chodzi o to CoolerMaster SAF-S82 ??? na 100% kulkowe (toczne) - po prostu masz 2 niezalezne lozyska ktore dziela miedzy siebie prace zwiazana z obrotami wirnika dzieki czemu takie lozysko mniej sie zuzywa = jest trwalsze (tak w bardzo duzym uproszczeniu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztofff Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 czyli mamy m.in lozyska slizgowe = mniej trwalsze , ale cichsze i podwojene kulkowe = trwale ale glosniejsze tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 to napewno są kulkowe ja jestem zwolennikiem ślizgowych so o wiele cichsze ostatnio porównywałem SUNON 120 mm ślizgowe i kulkowe różnica była spora a kręciły się z podobną prędkością Szukał bym czegoś na ślizgowych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beavis Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 typ łożyska podwójne łożyskowane tzn ze jest slizgowe czy kulkowe ? chodzi o to CoolerMaster SAF-S82 ??? w bardzo duzym uproszczeniu TAK... przewaznie kulkowe "zyja" dwa razy dluzej niz lozyskowe ale sa wyjatki jak chociazby wspomniane wczesniej przeze mnie lozyskowe wiatraczki firmy PAPST ktore swoja zywotnoscia dorownuja wentylkom kulkowym... wiecej na ten temat znajdziesz w innym topicu: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=358...hlight=typy+ysk PS. trzeba bylo poszukac na forum :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...