Herbal Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2020 Witam, mój zestaw to: 1. Intel I5 10400F, płyta MSI Z490 A pro, Pamięc 2 x 8 Patriot Viper Steel 3733 Mhz, Dysk M.2 Kingston 500MB, karta Gigabyte RTX 2060 OC 6 G, zasilacz Silentium PC VERO L3 600W Po zainstalowaniu Win 10 miałem czasem problem z rozruchem. Tzn. przy starcie systemu jeszcze przed rozpoczęciem win 10 płyta się restartowała. Różnie to było 1,2,3 razy potem komp się uruchamiał. Miałem też kilka przypadków, gdzie pojawił się komunikat: There ist no Vbios support detected in this card. Bios CSM/Uefi settings in Bios will be changed to UEFI. Po tym komunikacie zmieniłem w Bios ustawienia z SCM na UEFI i do tej pory komunikat się już nie pojawiał. Wyłączyłem także fast boot. Teraz mam taki problem, że na ogół po dłuższym czasie wyłączenia po uruchomieniu komputera wszystko wstaje, monitor się podświetla ale nie wyświetla pulpitu windows. Po resecie wszystko zaczyna działać. Nie dzieje się to zawsze. Czy wiecie może gdzie może być problem? Komputer złożony przez Morele Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2020 Ahh ten montaż morelowych... Pierwsze co bym zrobił to otworzył kompa i posprawdzał czy karta, ram dobrze siedzą w płycie. Może coś podczas transportu się poluzowało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herbal Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2020 (edytowane) Klawiatura i mysz się świeci, dioda dysku miga, ale ekran jest podświetlony i czarny. Twardy reset pomaga. nie ma reguły kiedy się to stanie. Czy to może być wina karty czy sterowników. stery aktualne... co jeszcze mogę sprawdzić? Edytowane 27 Listopada 2020 przez Herbal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...