Rahi Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2020 (edytowane) Cześć. Pora na modernizację mojego staruszka. Zestaw będzie służył głownie do grania w 1440p/144hz + w tym samym momencie odpalona przeglądarka z mediami na drugim monitorze. Obecnie: i5 4670k ; GTX 1070 ; AsRock Z87 Extreme4 ; XFX TS 550W 80+ Bronze ; Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL9 Unbuffered ; Thermalright HR-02 Macho ; Zalman Z3. Póki co zostawię 1070, a docelowo zestaw będzie budowany pod RTX 3070 lub 3080, jeszcze nie zdecydowałem, ale na to będę miał pewnie kilka miesięcy, zanim dostępność będzie na znośnym poziomie. Teraz pytanie, czy ktoś się orientuje jak wygląda czas oczekiwania na Ryzena 5 5600x? Zastanawiałem się nad tym prockiem, ale ani w morele, ani w x-kom, nie mogli sprecyzować jaki może być czas oczekiwania. Zastanawiam się czy nie kupić po prostu teraz Intela. Wstępnie wrzuciłem: https://www.morele.net/inventory/info/4cbcb30a/ - Do tego obudowę MSI MPG Gungnir 110R. 1. Czy nie przesadziłem z jakimiś komponentami? 2. Czy warto wziąć szybszy RAM? 3. Czy z tą MOBO będę mógł podłączyć USB-C z frontu obudowy? Z góry dzięki za rady. Pozdrawiam! Edytowane 26 Listopada 2020 przez Rahi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2020 1. Jest ok, drobna zmiana to chłodzenie, ale na wersję większą czyli 360. 240 ma problemy przy i5 10600K bez oc... 2. Te ramy są ok. Jeżeli dobrze kojarzę, są to moduły na b-die, więc możesz jeszcze podziałać z podbiciem taktowania. 3. Tak, USB-C jest pod złączem ATX. Co do 5600x - na tego procka jest bardzo duży popyt. Myślę, że raczej nikt bez szklanej kuli nie podpowie kiedy ten procek będzie dostępny ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rahi Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2020 Jeszcze mam pytanie, czy w przypadku tej obudowy i płyty będę w stanie podłączyć dodatkowo poniższe dyski? Mam je obecnie w budzie. Samsung 250GB 2,5'' SATA SSD Seria 850 EVO Dysk Toshiba P300 ((HDWD120UZSVA)) Plextor 2,5' 128GB, SATA III Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2020 Odsyłam do specyfikacji, gdzie wszystko masz czarne na białym ? Możesz tam zainstalować maksymalnie 4 dyski. Możesz mieć na raz 3 dyski 2.5 cala i 1 HDD 3.5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...