Lessingham Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2020 Cześć :) W pierwszych słowach chcę przeprosić za wszelkie bzdurki czy nieścisłości, jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o, cóż, wszystko w temacie składania komputerów. Gram generalnie w stare izometryczne cRPGi które dziś chodzą na kalkulatorach. Biorąc jednak pod uwagę chęć żony do pogrania w Cyberpunka, no i moją chęć troszkę nadrobienia nowości, myślę o nowym sprzęcie. Po sprawdzeniu co się pisze w sieci kompletnie mi ręce opadły, wydaje mi się to - składanie - bardzo ezoteryczne i nie ukrywam, że nie mam zdolności się w to bardzo zagłębiać. Kierując się bardzo podstawowymi wskazówkami znalazłem taki zestaw, wydaje mi się porządny, proszę o ocenę czy czegoś tu nie przepłacam drastycznie za coś. Szukam czegoś przyzwoitego do 5000. https://www.x-kom.pl/p/599007-desktop-x-kom-g4m3r-500-r7-2700x-16gb-1tb-w10px-rtx2060.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torrentius Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2020 (edytowane) Kupisz gotowca - oprócz za robociznę przy składaniu płacisz za komponenty o których nikt nie pisze: jaki RAM, jaka płyta główna. A jak się nie pisze, to raczej słabe. Na szybko szacuję, że ten zestaw jest wart ~4000 za komponenty, może mniej. Już lepiej wybierz coś w założonym budżecie z polecanych zestawów z serwisu: https://www.purepc.pl/jaki-komputer-kupic-zestawy-komputerowe-na-listopad-2020 I dobierz usługę złożenia komputera w sklepie. Pamiętaj, że trzeba dobrać jeszcze obudowę i system. Już zestawy za 3800 z zestawienia są lepsze w grach - Ryzen 2700X to fajny procesor, ale dwie generacje w plecy, nowsze Ryzen 3600/i5-10400f są w grach szybsze. Pojemność dysku też dobierz wedle uznania, jeśli potrzebujesz większej. Na dniach będzie nowe zestawienie polecanego sprzętu na grudzień - wskoczy o północy z 30.11/1.12. A na marginesie - jeśli umiecie złożyć szafkę z Ikei, z komputerem też sobie poradzicie. Edytowane 27 Listopada 2020 przez torrentius 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stever Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2020 Zestaw do 4,5k https://www.x-kom.pl/lista/kvlu26hnr reszta do 5k wyjdzie system. Patriot 16GB (2x8GB) 3000MHz CL16 Viper 4 Kingston 500GB M.2 PCIe NVMe A2000 SilentiumPC Regnum RG6V TG Pure Black SilentiumPC Vero L3 600W 80 Plus Bronze SilentiumPC Spartan 4 Max 120mm ASRock B460 Phantom Gaming 4 Intel Core i5-10400F Sapphire Radeon RX 5700 XT Pulse BE 8GB GDDR6 Ewentualnie poczekac na RTX3060ti. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lessingham Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2020 W dniu 27.11.2020 o 19:58, torrentius napisał(a): Już lepiej wybierz coś w założonym budżecie z polecanych zestawów z serwisu: https://www.purepc.pl/jaki-komputer-kupic-zestawy-komputerowe-na-listopad-2020 I dobierz usługę złożenia komputera w sklepie. Pamiętaj, że trzeba dobrać jeszcze obudowę i system. Już zestawy za 3800 z zestawienia są lepsze w grach - Ryzen 2700X to fajny procesor, ale dwie generacje w plecy, nowsze Ryzen 3600/i5-10400f są w grach szybsze. Pojemność dysku też dobierz wedle uznania, jeśli potrzebujesz większej. Na dniach będzie nowe zestawienie polecanego sprzętu na grudzień - wskoczy o północy z 30.11/1.12. Rozwiń Bardzo dziękuję za rady :) Pierwotnie właśnie z tej strony chcieliśmy skorzystać, ale w przypadku wielu zestawów nie mieli w sklepie części na stanie i z rozmowy z prowadzącym czat konsultantem wynikło, że wiele jeszcze długo nie będzie dostępnych... W dniu 28.11.2020 o 14:05, Stever napisał(a): Zestaw do 4,5k https://www.x-kom.pl/lista/kvlu26hnr reszta do 5k wyjdzie system. Patriot 16GB (2x8GB) 3000MHz CL16 Viper 4 Kingston 500GB M.2 PCIe NVMe A2000 SilentiumPC Regnum RG6V TG Pure Black SilentiumPC Vero L3 600W 80 Plus Bronze SilentiumPC Spartan 4 Max 120mm ASRock B460 Phantom Gaming 4 Intel Core i5-10400F Sapphire Radeon RX 5700 XT Pulse BE 8GB GDDR6 Ewentualnie poczekac na RTX3060ti. Rozwiń Dzięki! Niestety ta karta graficzna też nie jest dostępna w tym sklepie :( Polecałbyś jakąś zamiast niej, czy ewentualnie poczekać na to o czym piszesz te kilka dni (z tego co w sieci znalazłem to kilka dni) i po prostu podmienić? Pewnie też sobie trochę więcej gigabajtów kupię, ale to, domyślam się, poboczna rzecz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2020 W tej samej cenie jest Sapphire RX5700 XT Nitro+ a za stówę więcej jest wersja Nitro+ BE . Ew.poczekać na testy i ostateczne ceny 3060Ti . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stever Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2020 W dniu 30.11.2020 o 13:37, Lessingham napisał(a): Bardzo dziękuję za rady :) Pierwotnie właśnie z tej strony chcieliśmy skorzystać, ale w przypadku wielu zestawów nie mieli w sklepie części na stanie i z rozmowy z prowadzącym czat konsultantem wynikło, że wiele jeszcze długo nie będzie dostępnych... Dzięki! Niestety ta karta graficzna też nie jest dostępna w tym sklepie :( Polecałbyś jakąś zamiast niej, czy ewentualnie poczekać na to o czym piszesz te kilka dni (z tego co w sieci znalazłem to kilka dni) i po prostu podmienić? Pewnie też sobie trochę więcej gigabajtów kupię, ale to, domyślam się, poboczna rzecz. Rozwiń Grafike jak Ci się uda celuj w RTX3060ti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...