Jump to content

Recommended Posts

Cześć,

Ogółem, to wczoraj zakładali mi neta. Nie jest on jakiś zły - jest szybki, nie drogi itd. Ale ciekawi mnie jedna rzecz - dlaczego stronka (chyba właśnie tylko ta) Rockstar Social Club mi się nie wczytuje. Launcher też mi się nie włączał, to go odinstalowałem. Internetu używam przez router, ale przez bezpośrednio przez switcha też próbowałem, lecz to nic nie daje. Korzystając z innego tematu, który zobaczyłem na tej stronie, zmieniłem maskę podsieci, ale to także nic nie dało. Nie wiem co mogę zrobić. Ewentualnie co mi przychodzi do głowy, to tylko zadzwonić do dostawcy internetu, aby się ich popytać o co chodzi, ale najpierw zdecydowałem, że zapytam się o co chodzi tutaj.

Ktoś ma jakiś pomysł?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mi strona RSC działa ( nie wiem jak launcher bo nie próbowałem ) - więc odpada problem po ich stronie .

Może to jakieś przejściowe kłopoty gdzieś po drodze albo u dostawcy .

Zrób pinga do ich strony albo traceroute i zobacz czy po drodze gdzieś pakiet nie znika .

Inna opcja to że masz IP po kimś innym który narozrabiał na serwerach R i potem dostał bana albo cała podsieć dostała jak to jakiś lokalny dostawca a nie ogólnopolski w stylu UPC , Neo czy Netii itp.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Godzinę temu, reyden napisał:

Mi strona RSC działa ( nie wiem jak launcher bo nie próbowałem ) - więc odpada problem po ich stronie .

Może to jakieś przejściowe kłopoty gdzieś po drodze albo u dostawcy .

Zrób pinga do ich strony albo traceroute i zobacz czy po drodze gdzieś pakiet nie znika .

Inna opcja to że masz IP po kimś innym który narozrabiał na serwerach R i potem dostał bana albo cała podsieć dostała jak to jakiś lokalny dostawca a nie ogólnopolski w stylu UPC , Neo czy Netii itp.

Powiedz mi tylko jak mam to zpingować i pokażę Ci wyniki ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

5 godzin temu, tyr83 napisał:

Wpisz w menu start cmd i otworz tzw. command prompt - wiersz polecen i wpisz w nim ping adres. Np. ping onet.pl

 

  

7 godzin temu, reyden napisał:

Mi strona RSC działa ( nie wiem jak launcher bo nie próbowałem ) - więc odpada problem po ich stronie .

Może to jakieś przejściowe kłopoty gdzieś po drodze albo u dostawcy .

Zrób pinga do ich strony albo traceroute i zobacz czy po drodze gdzieś pakiet nie znika .

Inna opcja to że masz IP po kimś innym który narozrabiał na serwerach R i potem dostał bana albo cała podsieć dostała jak to jakiś lokalny dostawca a nie ogólnopolski w stylu UPC , Neo czy Netii itp.

 

Chłopaki, wygląda to tak:image.png.774e0b0ab229fa44ddc29ad28b785266.png

EDIT #1:

Wydaje mi się, że jest to raczej problem po stronie dostawcy, z tego powodu, że kiedy próbowałem tą samą stronę wczytać na telefonie (również na Chromie), z włączonym WI-FI (oczywiście, podłączyłem się do domowego routera), to strona nie chciała mi się włączyć. Jednak, kiedy włączyłem swój roaming z Play, strona włączała się bez żadnego problemu. Jednak, chciałem się najpierw was zapytać, bo może istnieje jakaś droga na około, zamiast dzwonić do dostawcy, i prosić go o włączenie dostępu do tej strony czy coś w tym stylu.

 

EDIT #2:

Mój dostawca to SamNET.

Edited by Kazafka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ping nie dochodzi ale to nic na razie nie oznacza bo mam to samo jak próbowałem wcześniej spingować adres IP strony .

Sprawdź jeszcze polecenie tracert na tym samym IP .

U mnie zaczyna się request timeout przy 10 hoscie na liście , następny jest z pingiem 114 ms ( gdzieś w USA ) i dochodzi do 30 hosta , za każdym razem po przekroczeniu IP 212.162.8.173 ( lokalizacja to już niemcy - przynajmiej u mnie ) mam request timeout .

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

12 godzin temu, reyden napisał:

Ping nie dochodzi ale to nic na razie nie oznacza bo mam to samo jak próbowałem wcześniej spingować adres IP strony .

Sprawdź jeszcze polecenie tracert na tym samym IP .

U mnie zaczyna się request timeout przy 10 hoscie na liście , następny jest z pingiem 114 ms ( gdzieś w USA ) i dochodzi do 30 hosta , za każdym razem po przekroczeniu IP 212.162.8.173 ( lokalizacja to już niemcy - przynajmiej u mnie ) mam request timeout .

 

U mnie wyniki tracerta wyglądają następująco:image.thumb.png.6ea48cf8ca36677ced282d0f6793eadf.png

Edited by Kazafka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


Aktualności

Artykuły



×
×
  • Create New...