oSc Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 ogolnie moj gf grzeje sie jak diabli tak ze parzy. wydaje mi sie jednak ze to normalne, ale mniejsza z tym. jak zamontuje sobie na karcie wc (zalozmy bezpiecznie ze temperatura spadnie o 25*) to waszym zdaniem jak mocno (procentowo) bede mogl podkrecic karte? i jak to najlepiej robic? przez te ukryte wlasciwosci ktore jakos sie odblokowywuje w rejestrze (i jak je odblokowac... co gdzie wpisac)? yo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 wpisz w wyszukiwarke "coolbits" i bedziwsz wiedzial. co do mozliwosci podkrecania to ozesz zyskac lub tez nie, to zalezy od karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 ogolnie moj gf grzeje sie jak diabli tak ze parzy. wydaje mi sie jednak ze to normalne, ale mniejsza z tym. jak zamontuje sobie na karcie wc (zalozmy bezpiecznie ze temperatura spadnie o 25*) to waszym zdaniem jak mocno (procentowo) bede mogl podkrecic karte? i jak to najlepiej robic? przez te ukryte wlasciwosci ktore jakos sie odblokowywuje w rejestrze (i jak je odblokowac... co gdzie wpisac)? yo Po pierfsze : http://forum.purepc.pl/search.php Po drógie : REGEDIT4[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWARENVIDIA CorporationGlobalNVTweak]"coolbits"=dword:00000003 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Co do podkręcania , to bardzo dobry jest do tego PowerStrip , i nie trzeba grzebać nic w rejestrze . Tylko karta musi miec DOBRE CHŁODZENIE !!! ( WC na GPU + radiatory i wentyl na pamiątki powinny wystarczyc ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Co do podkręcania , to bardzo dobry jest do tego PowerStrip , i nie trzeba grzebać nic w rejestrze . Tylko karta musi miec DOBRE CHŁODZENIE !!! ( WC na GPU + radiatory i wentyl na pamiątki powinny wystarczyc ) Lepiej PowerStripem niz odblokowana zakladka w sterach ?? 8O Cos chyba zdrowo pokreciles. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 poszukaj na forum pelno tego a tu inne linki http://dzikie.net/?mode=1&cel=vga_ram http://dzikie.net/?mode=1&cel=oc_grafiki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Co do podkręcania , to bardzo dobry jest do tego PowerStrip , i nie trzeba grzebać nic w rejestrze . Tylko karta musi miec DOBRE CHŁODZENIE !!! ( WC na GPU + radiatory i wentyl na pamiątki powinny wystarczyc ) Lepiej PowerStripem niz odblokowana zakladka w sterach ?? 8O Cos chyba zdrowo pokreciles. Power Strip jest beee - jak nie masz zarejestrowanego to trza czekać .... i klikać ... to już lepiej Riva Tuner ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 ja używam riva tuner i jest spoko, łatwo i szybko siępodkręca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 ja używam riva tuner i jest spoko, łatwo i szybko siępodkręca.ja tez uzywam Riva Tuner'a i za nic bym go nie oddal - jest na prawde super :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 Riva Tuner jest spoko ale "tradycyjny" sposob krecenia przez stery wydaje mi sie bardziej poreczny. A moze po prostu jestem tradycjonalista :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 Kręcenie przez stery, to to samo co w Riva Tunerze ta dolna ramka, nie pamiętam jak się nazywa, a teraz nie mam. Natomiast u mnie przynajmniej i na jakimś 3TI które miałem przez chwilę lepiej wychodziło to z ramki "low level hardware overclocking" -- jakoś jakby mi przycinało na tym drugim...poza tym RT ma jeszcze mnóstwo innych zajefajnych opcji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DVDripper Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Ostatnio tez zaczolem sie bawic Riva Tunerem podkreca sie latwo, szybko ale sie karta grzeje jak szalona :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Ostatnio tez zaczolem sie bawic Riva Tunerem podkreca sie latwo, szybko ale sie karta grzeje jak szalona Ale to juz na pewno nie wina Riva Tuner'a :wink: :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartRaz Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Ja podkrecalem moja na 315/615 bez chlodzenia i dzialalo spoko, bez zwiech rzadnych (ale sterownikowym nie riva tunerem). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Ja podkrecalem moja na 315/615 bez chlodzenia i dzialalo spoko, bez zwiech rzadnych (ale sterownikowym nie riva tunerem). bez chłodzenia, hmmm. ja nawet na rivie tnt miałem jakieś chłodzenie :) ale do odważnych świat nalezy. ładne pssssss chociaż było ?? :lol: tak na serio to moja grafa też szła wyżej niż default bez polepszania chłodzenia ale lepiej dostawić te kilka radiatorków na pastę silikonową. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 ja mam bide z gf2mx200 - zalozylem radiator+wentyl z mmx-a na rdzen i podkreca sie zamiast na 190 to na 192 :) straszny syf.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Ja mam troche lepsza bide bo mx400 po zalorzeniu 2 radiatorow z wentylami od P-MMX (po obu stronach procka) i radiatorkow na pamiec dalem z 200 na 233 na procku a pamiatki z 166 na 192 teraz zamiast jednego klocka od P daje od P2 wiec bedzie lepiej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 kiepsko panowie. ja mx400 z 200/143 (tak, były takie lipne pamięci 143 MHz) pojechałem na 200/200 (obustronnie radiator od 486 przecięty na pół+silikonowa pasta). na GPU kręcenie było lipne, trzeba by było duży cooler dać a już miałem mx440. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek OC Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Jak się kręci ze sterowników? Bo nigdzie nie moge znaleść, na dzikie.net był wpis do rejestru ale nie działał u mnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Musisz miec zainstalowane Detonatory a oto wpis wpisz to w notatniku REGEDIT4 [HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWARENVIDIA CorporationGlobalNvTweak] "CoolBits"=dword:00000003 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DVDripper Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 a wlasnie z riva tunera mi sie karta grzeje jak ustawie wszystko jak bylo fabrycznie to wraco do normy czyli do 58 C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek OC Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Dzięki DEFENCE działa ale jest problem z suwakami, za mało można podkręcić!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek OC Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Mam jeszcze jedno pytanie, jak można obliczyć maksymalne taktowanie pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Musisz miec zainstalowane Detonatory A do czego służą te detonatory (już parę razy widziałem to słowo)?? I jakie najlepiej używać ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek OC Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Detonatory to są sterowniki do kart z czipsetami nvidii, dla każdej karty pasują inne wersje. U siebie mam 41.09 mi te najlepiej pasują. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Detonatory to są sterowniki do kart z czipsetami nvidii, dla każdej karty pasują inne wersje. U siebie mam 41.09 mi te najlepiej pasują.Chodzi o zwykłe sterowniki ? To dlaczego to się nazywa detonatory a nie sterowniki ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Detonatory to są sterowniki do kart z czipsetami nvidii, dla każdej karty pasują inne wersje. U siebie mam 41.09 mi te najlepiej pasują.Chodzi o zwykłe sterowniki ? To dlaczego to się nazywa detonatory a nie sterowniki ?bo nvidia tak sobie wymyslila. u ATI nazywaja sie catalisty. PS. nie probuj ich u siebie instalowac bo sa to stery tylko do geforcow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 PS. nie probuj ich u siebie instalowac bo sa to stery tylko do geforcowNie ma obawy - przed instalacją czegokolwiek najpierw czytam opis :D . Ale dzięki za wyjaśnienie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek OC Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Jak można obliczyć maksymalne taktowanie pamięci w GeForce-ach i jak można zwiększyć sówak do podkręcania w sterownikach (jezeli w ogóle się da)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Nie oblicza sie tego krecisz dotad (na danym chlodzeniu) az nie wystapia zadne artefakty lub inne przeklamania na obrazie. A co do zwiekszania suwaka to chodzi ci o to ze podkreciles na maxa i wiecej nie ma na sowaku ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...