Skocz do zawartości
oSc

krecenie gf'kow

Rekomendowane odpowiedzi

ogolnie moj gf grzeje sie jak diabli tak ze parzy. wydaje mi sie jednak ze to normalne, ale mniejsza z tym. jak zamontuje sobie na karcie wc (zalozmy bezpiecznie ze temperatura spadnie o 25*) to waszym zdaniem jak mocno (procentowo) bede mogl podkrecic karte? i jak to najlepiej robic? przez te ukryte wlasciwosci ktore jakos sie odblokowywuje w rejestrze (i jak je odblokowac... co gdzie wpisac)?

yo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogolnie moj gf grzeje sie jak diabli tak ze parzy. wydaje mi sie jednak ze to normalne, ale mniejsza z tym. jak zamontuje sobie na karcie wc (zalozmy bezpiecznie ze temperatura spadnie o 25*) to waszym zdaniem jak mocno (procentowo) bede mogl podkrecic karte? i jak to najlepiej robic? przez te ukryte wlasciwosci ktore jakos sie odblokowywuje w rejestrze (i jak je odblokowac... co gdzie wpisac)?

yo

Po pierfsze : http://forum.purepc.pl/search.php

Po drógie :

REGEDIT4[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWARENVIDIA CorporationGlobalNVTweak]"coolbits"=dword:00000003

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do podkręcania , to bardzo dobry jest do tego PowerStrip , i nie trzeba grzebać nic w rejestrze .

Tylko karta musi miec DOBRE CHŁODZENIE !!! ( WC na GPU + radiatory i wentyl na pamiątki powinny wystarczyc )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do podkręcania , to bardzo dobry jest do tego PowerStrip , i nie trzeba grzebać nic w rejestrze .

Tylko karta musi miec DOBRE CHŁODZENIE !!! ( WC na GPU + radiatory i wentyl na pamiątki powinny wystarczyc )

Lepiej PowerStripem niz odblokowana zakladka w sterach ?? 8O

Cos chyba zdrowo pokreciles.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej PowerStripem niz odblokowana zakladka w sterach ?? 8O

Cos chyba zdrowo pokreciles.

Power Strip jest beee - jak nie masz zarejestrowanego to trza czekać .... i klikać ... to już lepiej Riva Tuner ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kręcenie przez stery, to to samo co w Riva Tunerze ta dolna ramka, nie pamiętam jak się nazywa, a teraz nie mam. Natomiast u mnie przynajmniej i na jakimś 3TI które miałem przez chwilę lepiej wychodziło to z ramki "low level hardware overclocking" -- jakoś jakby mi przycinało na tym drugim...poza tym RT ma jeszcze mnóstwo innych zajefajnych opcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja podkrecalem moja na 315/615 bez chlodzenia i dzialalo spoko, bez zwiech rzadnych (ale sterownikowym nie riva tunerem).

bez chłodzenia, hmmm. ja nawet na rivie tnt miałem jakieś chłodzenie :) ale do odważnych świat nalezy. ładne pssssss chociaż było ?? :lol:

tak na serio to moja grafa też szła wyżej niż default bez polepszania chłodzenia ale lepiej dostawić te kilka radiatorków na pastę silikonową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam troche lepsza bide bo mx400 po zalorzeniu 2 radiatorow z wentylami od P-MMX (po obu stronach procka) i radiatorkow na pamiec dalem z 200 na 233 na procku a pamiatki z 166 na 192 teraz zamiast jednego klocka od P daje od P2 wiec bedzie lepiej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiepsko panowie. ja mx400 z 200/143 (tak, były takie lipne pamięci 143 MHz) pojechałem na 200/200 (obustronnie radiator od 486 przecięty na pół+silikonowa pasta). na GPU kręcenie było lipne, trzeba by było duży cooler dać a już miałem mx440.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz miec zainstalowane Detonatory

a oto wpis wpisz to w notatniku

REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWARENVIDIA CorporationGlobalNvTweak]

"CoolBits"=dword:00000003

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Detonatory to są sterowniki do kart z czipsetami nvidii, dla każdej karty pasują inne wersje. U siebie mam 41.09 mi te najlepiej pasują.

Chodzi o zwykłe sterowniki ? To dlaczego to się nazywa detonatory a nie sterowniki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Detonatory to są sterowniki do kart z czipsetami nvidii, dla każdej karty pasują inne wersje. U siebie mam 41.09 mi te najlepiej pasują.

Chodzi o zwykłe sterowniki ? To dlaczego to się nazywa detonatory a nie sterowniki ?
bo nvidia tak sobie wymyslila. u ATI nazywaja sie catalisty.

PS. nie probuj ich u siebie instalowac bo sa to stery tylko do geforcow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie oblicza sie tego krecisz dotad (na danym chlodzeniu) az nie wystapia zadne artefakty lub inne przeklamania na obrazie. A co do zwiekszania suwaka to chodzi ci o to ze podkreciles na maxa i wiecej nie ma na sowaku ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...