Maciek OC Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Tak, podkręciłem na maksa i dalej nie ma miejsca na sówaku :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek OC Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Znalazłem coś na temat obliczania maksymalnego taktowania pamięci na http://dzikie.net/?mode=1&cel=vga_ram pisze tak: Opóźnienie pamięci można odczytać z kości pamięci przeważnie ostatnia cyfra oznacza czas dostępu wyrażony w ns (nanosekundach) . Maksymalną (teoretyczną) częstotliwość można obliczyć korzystając z następującej zależności: 1 f= -- T gdzie: f - maksymalna częstotliwość [Hz] T - okres sygnału (opóźnienie) Aby ułatwić sobie zadanie, można podać od razu opóźnienie w nanosekundach (1ns = 10^-9 s), tak jak jest to podane na pamięciach, a wynik pomnożyć przez 1000 otrzyma się wynik w MHz (1 MHz = 10^6 Hz). 8O Ale nic z tego nie kapuje :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Maciek czemu ty masz wina 98se i ile masz w 3DMarku 2001se?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek OC Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Mam 98SE bo jest moim zdaniem jest najlepszy tzn. chodzą wszystkie gry, programy i nie zawiesza mi się prawie w ogóle , a 3dmarku2001 mam 4600pkt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek OC Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 ja już podkręciłem mojego gf na maksa i dalej w powerstripie nie mam miejsca na suwakach :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 ja już podkręciłem mojego gf na maksa i dalej w powerstripie nie mam miejsca na suwakach :)Ja w sterach (Detonators 45.20) moge ustawic core/mem: 500/1230 :!: :twisted: Chcialbym miec karte, ktora chodzilaby na takich ustawieniach :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Mam takie pytanko podkrecilem tak jak w podpisie i brak artefaktow. pytanie czy jest mozeliwosc ze karta bedzie chodzila tak samo jak przed podkreceniem bo w 3Dmraku 2001se moze i dalo kilka punktow ale w grach niema znaczacej roznicy w FPS-ach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 no widocznie jest jeśli nie ma różnicy, ja jak kręciłem moja to widoczny był wzrost wydajności i to całkiem nieźły nawet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Mam takie pytanko podkrecilem tak jak w podpisie i brak artefaktow. pytanie czy jest mozeliwosc ze karta bedzie chodzila tak samo jak przed podkreceniem bo w 3Dmraku 2001se moze i dalo kilka punktow ale w grach niema znaczacej roznicy w FPS-ach. Zobacz jaka masz karte, jakiego proca, jaka pamiec... Wszystkie te czesci moga byc "wazkim gardlem"... moze dlatego OC nic niemal nie daje... Jakbys moze potestowal 3DMarkiem 2000, (albo 99 :wink: ), to moze byly by widoczne jakies wieksze roznice :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 długo miałem win 98 (nie se bo se gryzłsię z 4-in1 VIA) i nie narzekałem ale po przesiadce na 2000 pro każdemu mogę polecić taką przesiadkę. kmp się nie zawiesza wcale, chodzi chyba szybciej i mam proca 200o i wina 2000 :D powinienem voodoo 3 2000 dokupić :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 a max częstotliwość pamięci liczy się tak : 1000 (nie pamiętam dlaczego 1000) * 2 (bo ddr) / czas dostępu. czyli 2000 podzielić przez czas dostępu. u mnie jest to niby 333 ale 450 chodzą ... :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasquens Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Tak jak koledzy wyzej mowili problem moze tkwic w konfiguracji reszty sprzetu. Jak masz A TBred 1.0 GHz to faktycznie moze ciut hamowac wydajnosc karty po oc. Ja po podkreceniu mojego gf440mxse na 350/500 zyskalem 1000 punktow w 3dmarku2001se ( z4400 na 5400 ) a na procku vga mam crystal orba a na pamiatkach radiatory ktore dostalem razem z heat spreaderami do pamieci ram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek OC Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 A ja po podkręceniu mojego GF na 330/470 zyskałem 1350 ( z 3700 na 5050) pkt. !!! :twisted: z podstawowym wentylem na GPU i bez radiatorów na pamięciach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasquens Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Wow ! No to niezle zaj.eba.les. Gratuluje wyniku i geforca = bo to od niego zalezy przeciez. U mnie tez sie skala skonczyla, ale bede kombinowal riva tunerem i coolbitsami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek OC Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 dzięki. wiem jak powiększyć suwak do podkręcania w powerstripie. trzeba podkręcić karte na np. 290/390 i zastosować zmiany a później wejść w opcje/ustawienia i nacisnąć szybkie ustawienia i w zegarach nacisnąć skanuj wtedy wcześniej ustawiona częstotliwość będzie jako domyślana czyli będzie na zielonym pasku i dalej będzie miejsce :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...