Skocz do zawartości
admax

Winfast GF3 Ti500 - czy warto sie przesiasc na cos lepszego?

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie

sprzet:

AMD Athlon 2000+ /bez podkrecania/

Gigabyte 7-VAXP + 512 DDR333

GF3 Ti500 240/500 /bez podkrecania/

3DMark 2001SE default test - ok. 9000 pkt

Colin 3 1024/768 32b - wszystko na max - bez zadnych zastrzerzen

Coz wiecej moge powiedziec - wszystkie swieze gierki zawsze ustawiam na 1024/768 i szczegoly na max ... i nie ma problemu ... jakosc jest ok, plynnosc jest bez zarzutu ...

Czy warto inwestowac w ATI 9500 lub GF FX 5600 lub 5800?

Wiem, ze nie wycisnalem calego potencjalu ze swojego sprzetu ... ale przede wszystkim chodzi mi o stabilnosc sprzetu.

Z gory dzieki za wszelkie sugestie i porady ...

Pozdrawiam ...

admax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czego właście od nas oczekujesz. Karte mozna nieco podkręcisz na 250 może 260 pódzie spox, pamiątki nie wiem. JAk masz kase to zmienia, bo bedzie mógł sobie włączyć AA albo AF. Ale moim zdaniem nie warto na razie zmieniać przynajmiej na fx5600 na 5800 to odczuje potężnego kopa, ale czy warto wydać tyle kassy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak inni, ale ja sobie powiedzialem ze na Ti4200 koncze rozbudowe komputera, rozbudowuje go i rozbudowuje od kilku lat i kasy tyle poszlo co na samochod sredniej klasy a pozytku zadnego i tak gry sie robia coraz glupsze, grafika zzera sens gry i najczesciej zamiast pozadnej gry wychodzi graficzny moloch, w ktory sie pogra 1, 2 godzine, czy warto zmieniac? jak dla mnie nie warto chocby grafika miala byc jak w real, ale byc moze ze zmieniaja sie juz moje oczekiwania ogolnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kusi przede wszystkim obsluga AGPx8

no i zgodnosc z DX9

ale ta szczerze mowiac to jeszcze chyba mozna spokojnie pozostac przy GF3 Ti500 ... to wbrew pozorom bardzo wydajna karta ... tak mysle

Więc nie zmieniaj! Szkoda pieniędzy, zmienisz jak pojawia się gry, które nie bedą ci chodzić na 1024x768. Do tego czasu ceny kart spadną, może kupisz coś lepszego niż wymieniłeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem identyczną kartę i powiem tak. Zmianę odczułbyś dopiero po przesiadce na grafę powyżej Radeona 9700 Pro. Owszem, w takiej TOCA czy Chrome róznica jest już w stosunku do R9500 Pro, ale niezbyt duża by uzasadniało to dopłatę kilku stów. R9700Pro, R9800Pro, GF5800Ultra to już inna bajka. Pełen luksus przy 1280x1024 full detal. Ale to już powyżej 1400 zeta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nic nie zmieniał zreszta sam mam tego typu karte bo WinFast Ti200 @ TI500.Moja Ti 200 ma wyższe taktowania od twojej(bo oczywiście ją troszeczke podkręciłem :D ) TI500 dlatego radził bym ci podkręcić troche grafe a napewno zyskasz troche na wydajnosci, myśle jakieś 1000pkt w 3DMark2001.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak inni, ale ja sobie powiedzialem ze na Ti4200 koncze rozbudowe komputera, rozbudowuje go i rozbudowuje od kilku lat i kasy tyle poszlo co na samochod sredniej klasy a pozytku zadnego i tak gry sie robia coraz glupsze, grafika zzera sens gry i najczesciej zamiast pozadnej gry wychodzi graficzny moloch, w ktory sie pogra 1, 2 godzine, czy warto zmieniac? jak dla mnie nie warto chocby grafika miala byc jak w real, ale byc moze ze zmieniaja sie juz moje oczekiwania ogolnie...

He,he ja robię to samo....nie liczę juz kasy wtopionej w kompa.....

nie zmieniam nic jeszcze co najnmniej przez rok 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic, tylko potwierdzam poprzednikó - zobacz na mój sprzęt - prawie identyczny jak Twój i co? I wszystkie gry chodzą bez żadnych problemów - może już nie na najwyższych rozdzielczościach, ale spokojnie na maksymalnych szczegółach i rozdzielczości 1280x720 chodzą wszystkie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak sie sklada, ze u kolegi jest identyczny sprzet jak moj - tyle ze ma on karte Winfasta GF4 Ti4200 AGPx8 128MB ... roznice sa naprawde niewielkie ... o dziwo !

co mnie pociesza to osiagi mojego GF3 w tescie "nature" 3DMarka 2001SE

nie schodzi ponizej 40 fps :-)

te wszystkie szumy wokol tych wszystkich nowosci to naciaganie klienta

i tak nie wykorzystuje calego potencjalu najnowszych kart

jak na razie przez rok dam sie na spokoj ... mysle, ze z pewnym jeszcze zapasem moge sobie spokojnie pogiercowac na swoim sprzecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak sie sklada, ze u kolegi jest identyczny sprzet jak moj - tyle ze ma on karte Winfasta GF4 Ti4200 AGPx8 128MB ... roznice sa naprawde niewielkie ... o dziwo !

jak na razie przez rok dam sie na spokoj ... mysle, ze z pewnym jeszcze zapasem moge sobie spokojnie pogiercowac na swoim sprzecie

Racja dopiero kilka gier korzyta w całości z dx 8.0 (pomijam samo zaintelpelowanie pixedl shadera, bo to troche zamało). Woec zostaje jescze dx 8,1, a gdzie dopiero 9,0,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja dopiero kilka gier korzyta w całości z dx 8.0 (pomijam samo zaintelpelowanie pixedl shadera, bo to troche zamało). Woec zostaje jescze dx 8,1, a gdzie dopiero 9,0,

Gf3 chyba ni ma dx8.1..... chyba ze ci o co innego chodzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...