menos3213 Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2020 Mam problem z pamięcią w laptopie a dokładnie chciałbym rozbudować pamięć o dodatkową 8gb tylko problem jest w tym, że raz mi mówią, że jest tam 1 slot ddr3l a raz że 2 sloty ddr3 i pytanie ile tam jest slotów i czy jest to nisko napięciowa, czy nie. laptop to ASUS X751ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2020 Masz dwa sloty jeden pod drugim. Przecież masz to nawet napisane w oknie właściwości pamięci RAM. Spisz dane kości, którą posiadasz i wpisz w wyszukiwarkę allegro. Powinieneś znaleźć bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menos3213 Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2020 a to jest ddr3 czy ddr3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla_pl Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2020 7 hours ago, wysio said: Masz dwa sloty jeden pod drugim. Przecież masz to nawet napisane w oknie właściwości pamięci RAM. Spisz dane kości, którą posiadasz i wpisz w wyszukiwarkę allegro. Powinieneś znaleźć bez problemu. Oj, ja mam trochę inne wnioski na podstawie tych fotek. Internety mówią, że ten lapek ma 4GB wlutowane na płycie + 1 wolny slot. Fotka też pokazuje 1 slot (brakuje zaczepów do drugiego modułu, jakby miały być dwa). Na fotce widać gdzie wlutowany jest RAM - z drugiej strony mobo powinno być widać chipy - do sprawdzenia. Po numerach wynika, że to DDR3L - konfigurator Cruciala to potwierdza. https://www.crucial.com/compatible-upgrade-for/asus/x751ma pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menos3213 Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2020 Dzięki za opinie sory, ale jestem nieogarnięty w tym wszystkim jeszcze raz dziękuję temat do zamknięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...