(to)my Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Wczoraj podczas gry w AvP2 zaczął mi się wieszać komputer. Wieszanie było dość dziwne, tzn. obraz stał, nic nie można było zrobić (nawet wywołać task menagera) a muza sobie dalej grała. Zdażyło się to kilkukrotnie pod rząd. Myślałem że wina leży po stronie sterowników więc zamieniłem Catalisty 3,5 na 3,6. Nic to nie dało. 3DMark03 wiesza się podczas testów, a na pulpicie najczęściej wokół ikonek czasami pojawiają się drobne kropki. Śmieci pokazuje mi też (rzadko) podczas ładowania systemu (windy). Przeinstalowanie systemu i sterowników nic nie daje. 3DMarka nie udało mi się dokończyć ani razu... Cały czas zwisy... Padła mi karta? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 ja mam czasami takie cos ze siedze w windowsie i nagle sie wszystko zatrzymuje i zachwile reset , tez niewiem czemu , instalowalem juz duzo roznych sterownikow tez mam 9600tx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 a co do kropek to zoabcz czy w biosie masz uaktywniona opcja AGP 3.0 CALIBRATION jak tak to wylacz to Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarK Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 moze zasilka sie zestarzala i nie daje juz takich napiec jak trzeba i komp wariuje :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 no ja mam chiefteca 360w to raczej zasilka odpada Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(to)my Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Dzisiaj przyjdzie do mnie koleś z taką samą kartą. Zobaczymy czy jego będzie działać OK. W chwili obecnej 3DMarka03 wogóle nie da się uruchomić. Wciskam mu przycisk który uruchamia benchmark i staje się ciemność. Nie pokazuje nawet planszy z napisem LOADING. Jaka jeszcze część kompa może powodować takie zwisy karty? Żeby było ciekawiej, moje kłopoty zaczęły się nagle - nie było wcześniej żadnych symptomów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Może to wina temperatury, ja wsadziłem kabelek od pomiaru temp. dołączany do mobo, między radiator, a błytke, jak najbliżej rdzenia, i przy orwatrej obudowie podczas grania temperatura potrafi dojść do 50 - 60 *C, podczas normalnej pracy jest 45 - 48 *C a rzeczywista temperatura jest przynajmniej o 10 stopni wyższa. Jeżeli masz zamkniętą i kiepsko chłodzoną obudowe jest jeszcze gorzej. Dlatego ja do czasu, aż nie miną upały lub nie zmienie chłodzenia jade na obniżonym taktowaniu 200/250. Ten standardowy kulerek nie jest najwyższych lotów, zauważyłem, że taki sam MSI daje do Gefosa 5900 (chyba) tylko, że po drugiej stronie płytki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 umnie ten zwis zdarza sie rzadko , no ale sie zdarza i mnie to wkurza , a dokladniej brzmi on tak: sterownik urzadzenia ekranowego niemoze zakonczyc operacji rysowania . blad ponosi plik ati2dvag.dll a co do samej wydajnosci tej karty to jest ona suppppper niezawiedziesz sie gdy zobaczysz wynik 3dmarka2003 :) oczywiscie jak odpowiednio ja podkrewcisz to bedzie jesce lepiej i polecam te drv http://dna-drivers.nl.red.wsgate.net/DNA%201.5.3.6.exe sa bardzio dobre Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(to)my Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 A może cholercia to naprawdę wina zasilacza? Trochę urządzeń mam do niego podłączonych a zasilacz nie jest najwyższej klasy (Codygen 300W). 2 dyski, 2 napędy CD, procek 2500+ i jeszcze radek 9500 pro - to trochę sporo jak na taki zasilacz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Ja tam jade na standardowych sterownikach do tego właśnie radka, po zainstalowaniu Catalyst 3.5 lub omega 2460 w GTA VC miałem straszną massakre na ekranie, z tymi sterami, które używam teraz niema żadnych problemów, brak zwisów i wszystkie gry chodzą bez problemu, jak narazie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Zasilacza też nie wykluczam, ja przezornie po zakupie tej karty podpiołem drugi zasilacz, stary 230W, ale teraz 300W Rubicon (sic!) zasila mobo, a ten 230 całą reszte. Jak narazie żadnego zwisu spowodowanego grafą nie miałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(to)my Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Zmieniłem zasilacz i... kupa. Dalej to samo... Spróbuję jeszcze z tymi sterownikami DNA. :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 A masz tego Radka kręconego ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(to)my Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Wymieniłem kartę i... wszystko wróciło do normy. Może któraś kostka pamięci padła. Najważniejsze że wszystko jest OK :-))))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(to)my Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Acha jeszcze jedno. Używam Catalistów 3,6 z modyfikacjami pod TXa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 ten twoj link do catalistow nie dziala...... podaj jakis ponownie bo bardzo mi na nich zalezy pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Panowie ja miałem podobnie ale na radku 9500 pro.Niewiem co pomogło ale wgrałem nowy bios(zhakowany) i orginalne stery z płyty cat 3.4 i juzjest ok..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...