bpjl Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2020 Cześć, Okres zakupów przedświątecznych w pełni i w związku z tym spadło na mnie brzemię wyboru prezentu dla siebie. Niestety mam z tym taki sam problem jak szukaniem prezentów dla innych ? Pomyślałem co bym mógł potrzebować żeby to nie był kolejny grat - leżący i zbierający kurz. Padło na pendrive. Ponieważ dość często żongluję instalatorami różnych systemów a mój SanDisk CruserBlade do najszybszych nie należy więc przydał by mi się szybszy sprzęt. Tak więc: Jaki pendrive możecie polecić żeby spełnił poniższe wymagania (zachcianki): koszt - max 100zł (nieprzekaczalny budżet) pojemność - nie musi być za duża, wiadomo im więcej tym lepiej ale tak na prawdę 16GB w zupełności mi wystarczy prędkość - oczywiście musi być to USB 3.0 i w górę. Wiem że w takim budżecie torpedy nie zdobędę ale chciałbym żeby było to w miarę szybkie. boot - jeszcze taka sprawa żeby nie było problemu z bootowaniem z tego pendrive'a. Miałem już kiedyś Kingston'a Datatraveler'a G4 16GB - ogólnie jak na tamte czasy i standardy działał całkiem całkiem. Niestety wiele płyt głównych nie chciało z niego startować. Myślałem że coś robię nie tak, straciłem mnóstwo nerwów a finalnie po przesiadce na obecnego SanDisk'a problem zniknął. Wiem że w sieci jest trochę testów i danych różnych pendrive'ów ale nie wierzę w dane producenta a większość testów albo wygląda na sponsorowane albo dotyczy sprzętów za dużo większą kasę. Więc może tutaj ktoś może polecić coś sprawdzone w prawdziwym życiu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2020 SANDISK EXTREME GO i nie musisz już szukać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bpjl Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2020 No i prezenty rozdane zatem pendrive w łapce. Wybór padł właśnie na SanDisk 64GB Extreme Go. A tak prezentują się wyniki testów wykonane na mojej starutkiej GA-990XA-UD3 (Rev. 3.0): Tak dla porównania wyniki mojego starego "pena": Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...