VoldBart Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2020 Hej, Zastanawiam się nad wymianą wentylatorów w Krakenie x73 od NZXT. Zamontowane są tam 3x Nzxt Aer P120. Niestety nie jestem z nich zadowolony, chodzą dość głośno (na 40-50% mocy czasami dudnią). Myślałem o wymianie ich na be quiet! Silent Wings 3 120mm PWM High-Speed lub Noiseblocker NB-eLoop Fan B12-PS (ITR-B12-PS). Procesor jaki posiadam to Intel i7-10700k podkręcony do 5 GHz na napięciu 1.310V. Dodatkowo martwią mnie temperatury. W spoczynku około 40-50 stopni. W grach potrafi podbić do 75 stopni. W stres testach 85+. Co myślicie? Jest sens wymieniać? Jaki model byście polecili? Zależy mi przede wszystkim na ciszy ale wydajność też jest ważna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2020 Arctic P12 PWM PST. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...