Skocz do zawartości
lockhed

Thermalright & Discotech ?

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sie zastanawiam dlaczego Discotech bedac dealerem Thermalright'a na Polske ma w swojej ofercie raptem 3 coolery. Fajno by bylo jakby ktos zaczal zciagac do naszego pieknego kraju ;) porzadniejsze wentyle tej firmy. Z ostatnich testow na PcLab wynika ze sprzet jest bardzo wydajny a poza tym super cichy (SLK-800U na medium jest cichutki a przebija V7+ i V11 na maxymalnych obrotach).

Moze ktos slyszal ze Discotech chce powiekszyc oferte ? A moze ktos jeszcze sprzedaje Thermalrighta ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedyna nadzieja to albo pojechać na zachód po coolerek lub poszukać, ktoś czasem pisze, że jedzie do niemiec i pyta jaką grafę tam sobie kupić, wtedy może i coolerek kupić i przysłąć jak wróci.

bo na forum V7+ jest popularne ale ogólnie sprzedaż nie jest wielka. np titany i spire sprzedająwięcej (tańsze zestawy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak dla bajeru SLK 800 i SLK 900

Sa sprzedawane jako radiatory, bez zalaczonego wentylatora ktory musisz sam sobie kupic

SLK 800 ok 30-35$ wentyle do 80mm (preferowalna glosne TORNADO 80mm 85CFM cena ok 15$)

SLK 900 <50$ wentyl 92mm (TORNADO 92mm 105CFM)

Tak to najlepsze radiatory na rynku

np. V7+ ma rezyst 0.30 C/W

SLK 800 0.23 C/W

SLK 900 0.22 C/W

Najlepszy z testowanych blokow wodnych 0.19 C/W (CUSTOM WORK)

krotki opios od autora

(limit. My design goals initially were purely to discover if a block could be made, using conventional machining technology, that would outperform commercial water blocks on the market at that time (Aug '02). )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sie zastanawiam dlaczego Discotech bedac dealerem Thermalright'a na Polske ma w swojej ofercie raptem 3 coolery. Fajno by bylo jakby ktos zaczal zciagac do naszego pieknego kraju ;) porzadniejsze wentyle tej firmy. Z ostatnich testow na PcLab wynika ze sprzet jest bardzo wydajny a poza tym super cichy (SLK-800U na medium jest cichutki a przebija V7+ i V11 na maxymalnych obrotach).

Moze ktos slyszal ze Discotech chce powiekszyc oferte ? A moze ktos jeszcze sprzedaje Thermalrighta ?

Ja niewiem ty jestes jakiś dziwny,byłem wczoraj w MEDIA MARKT i znalazłem tam wszystko,wentyle thermaltake,copper shimy thermaltake, i mnustwo innych żeczy.TAM JEST WSZYSTKO!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niewiem ty jestes jakiś dziwny,byłem wczoraj w MEDIA MARKT i znalazłem tam wszystko,wentyle thermaltake,copper shimy thermaltake, i mnustwo innych żeczy.TAM JEST WSZYSTKO!!!!

Ale Thermalrighta raczej nie znajdziesz w media markt :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale Thermalrighta raczej nie znajdziesz w media markt :lol:

Tego to niewiem bo sie nie przygladałem,ale wiem że tam jest tego pełno!!! A ten gość twierdził że był w MEDIA MARKT i że nic tam niema.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo nie ma tam niczego poza tym co wszyscy mozemy kupic w normalnych sklepach a wiec nie ma coolerow ktore ciezko dostac w polsce, a o takie wlasnie chodzi w temacie :wink:.

A wiesz, jutro z ciekawości pujde do MEDIA i sprawdze,tam tego było sporo a nóż widelec będzie,spróbować warto!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...