kazkyy Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2020 (edytowane) Panowie/Panie, że tak zapytam - Jeśli robię testy RAM w Memtest86 i pozytywne wyniki wychodzą na każdej kości osobno, a gdy robię test w DualChannelu to wychodzi mi jeden błąd. Jeszcze raz to wszystko przetestuje, załatwiłem sobie wersje PRO i zobaczę. Czy winowajcą może być płyta główna? Bo jeżeli na pojedynczej jest ok a na DC jest nie ok to gdzie szukać przyczyny? Powodem testów RAM są bluescreeny o nazwach pfn_corrupt_list i management memory. Losowo wywala mi bsod o tych nazwach. P.S. Jestem świeżo po formacie systemu. EDIT: Teraz miałem bsoda o nazwie The error 0x000000BE (ATTEMPTED WRITE TO READONLY MEMORY). Jeszcze przyszło mi do głowy, żeby zrobić downgrade biosu do f20 wtedy kiedy oficjalnie przyszło wsparcie dla kaby lake, bo teraz mam najnowszy bios czyli 23f. Edytowane 10 Grudnia 2020 przez kazkyy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazkyy Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2020 Jestem po testach w Memtest86 po 8 cyklach o to wyniki testów... Jest coś chyba mocno nie tak, próba na dwóch kościach. Jutro zrobie jeszcze jeden ważny test i myślę, że potwierdzający w 100% zamienię kości RAM z PC mojej siostry ma takie same tzn 2x8GB 3000hz i wtedy może się okaże czy to na bank kości są odpowiedzialne za te bluescreeny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...