FFLORO Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2020 Witam, Poszukuję jakiegoś oprogramowania które pozwoli mi zdalnie zainstalować Windowsa 10 na komputerze - widziałem mnóstwo opcji które oferują ściąganie i instalację aktualizacji, ale czy jest coś, gdzie mogę np. posiadając jeden obraz systemu zdalnie go wysłać i zainstalować na kilku maszynach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alwego Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2020 Intel AMT? Ogólnie czarno to widzę. Aby wysłać obraz komputer musi pobrać adres z DHCP, lub mieć go wpisanego na sztywno. To największy problem. Z AMT trzeba jednak uważać i aktualizować na bieżąco bo co jakiś czas znajdowane są tam luki. Dla kilku obrazów, chyba nie warto, szybciej będzie z pendrive obskoczyć te kompy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FFLORO Opublikowano 12 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2020 Normalnie bym się w 100% zgodził, ale kompy są dość solidnie oddalone od siebie z bardzo nietechnicznymi ludźmi + covid i tworzy się z tego uciążliwy problem...Intune Autopilot może? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alwego Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2020 https://www.centrumxp.pl/Publikacja/Windows-AutoPilot-czyli-nowy-zestaw-funkcji-Microsoftu Chmura Microsoftu? Brzmi jak coś czego bym nie chciał u siebie, zresztą na ile zdążyłem się wczytać wymaga działającego windows10 i pewnego zaangażowania przy konfiguracji. Można spróbować też wrzucić na kompa kopię zrobioną z poziomu skonfigurowanego windowsa, a potem się zdalnie podpiąć i przywrócić te kopie, ale to dalej wymaga działającego windowsa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...