GRDE Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 Witam wszystkich, jak w temacie, poszukuję myszki: bezprzewodowej (jestem do takiej przyzwyczajony, ewentualnie może być combo z odczepialnym przewodem, do rozważenia z bardzo miękkim przewodem i najlepiej USB C - ale to już ostateczność) do 300, maksymalnie 350zł (no chyba że naprawdę warto będzie dołożyć ekstra 20zł) bardzo mile widziany wbudowany akumulator, jeśli takiego brak to w miarę dobry czas na baterii do gier wszelakich (głównie FPS i RPG) ale nie do współzawodnictwa (95% gier w które gram to single player) stonowaną, ewentualnie żeby była opcja wyłączenia kolorów; będzie też używana w biurze celowałbym w wyższe DPI, w tej chwili brakuje mi opcji powyżej 2400dpi ilość przycisków - w tej chwili koryztsam z głównych 3 + 2 które mam z boku, więc 5 to rozsądna liczba (ale nie minimalna) komunikacja - obojętnie, byle by tylko miała małe opóźnienia i brak problemów z sygnałem w odległości do 50cm W tej chwili używam myszki Trust GXT130, uchwyt mam w stylu pomiędzy claw a palm gripem. Problem z obecną myszką (mam testowana na dwóch różnych podkładkach) - myszka "wiesza się", jakimś cudem utraciła płynność ruchu na podkładce (wcześniej wszystko było ok), gdyby nie to, to bym jej nie zmieniał. Poprzednio używałem pierwszego Deathadder'a ale zdechła rolka + dwuklik, poza tym wydaje mi się teraz trochę za niski. Podkładkę mam Steelseries. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 g403 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umcacz Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 (edytowane) G305 - złego słowa nie mogę powiedzieć po ponad 2 latach a wręcz przeciwnie, nigdy dosłownie nigdy się nie zawiesiła/nie zgubiła zasięgu. Odbiornik Lightspeed, grają na nim nawet na turniejach cs:go. A jak chcesz komuś zrobić prezent na święta to w zestawie z The Sims 4 Eskapada w euro rtv agd za 239zł więc sama mycha wychodzi za ~110zł :) Skandalicznie tanio. Na paluszku akumulatorku działa z 3 miesiące przy 1000Hz. 5 przycisków ale realnie jeszcze dodatkowe 3 do zaprogramowania naciskając środkowy przycisk i inny razem. Logitech G Pro Gaming Wireless - była pare razy za 350zł w tamtym miesiącu. Może zaraz znowu będzie jakaś promka. W sumie nie wiem czemu taka droga ale kiedyś była za 700zł i też znajdywała nabywców. Niesymetryczne myszki to moim zdaniem poraszka więc nie polecę takowych. Ale po grubasie Thrust łatwiej będzie Ci się pewnie przenieść na coś w stylu G603/G703. Edytowane 14 Grudnia 2020 przez umcacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRDE Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 @Novice - sporo osób wymienia w wadach ciężki i dosyć sztywny kabel... @umcacz - świetne sugestie! ? Logitech G Pro trochę ponad budżet, przynajmniej na razie. Mam pytanie odnośnie G305 - jak duża ona jest? Mam wielkie łapska więc małe myszki trochę są dla mnie niewygodne ? Co do asymetrycznych myszek - dla mnie to wszystko jedno szczerze mówiąc, Trusta kupiłem bo potrzebowałem czegoś na szybko a akurat był na promocji. Sprawdziłem też G603/G703, też wyglądają bardzo ciekawie! Czy znasz jakieś opinie o nich? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 9 minut temu, GRDE napisał: @Novice - sporo osób wymienia w wadach ciężki i dosyć sztywny kabel... @umcacz - świetne sugestie! ? Logitech G Pro trochę ponad budżet, przynajmniej na razie. Mam pytanie odnośnie G305 - jak duża ona jest? Mam wielkie łapska więc małe myszki trochę są dla mnie niewygodne ? Co do asymetrycznych myszek - dla mnie to wszystko jedno szczerze mówiąc, Trusta kupiłem bo potrzebowałem czegoś na szybko a akurat był na promocji. Sprawdziłem też G603/G703, też wyglądają bardzo ciekawie! Czy znasz jakieś opinie o nich? nom ale mi chodzi o bezprzewodową tak kabel sztywny sam miałem i na kablu nie ma co grać,czas na baterii jest bdb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRDE Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 @Novice Nie zauważyłem że jest też model G403 w wersji bezprzewodowej ? widzę jedną na allegro za 249zł, wszędzie indziej jest za ponad 400. Dorzucam do puli ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umcacz Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 https://www.rocketjumpninja.com/mouse-search Jak zmierzyć rękę (kontury rysować tam gdzie ręka faktycznie dotyka kartki): Spoiler Jak ja wklepię moje dane to właśnie G305 wyskakuje z wyszukiwarki ;) Raczej wszystkie te modele Logitecha to dobry wybór. (nie zapłacili mi za reklamę) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2020 (edytowane) 9 godzin temu, umcacz napisał: https://www.rocketjumpninja.com/mouse-search Jak zmierzyć rękę (kontury rysować tam gdzie ręka faktycznie dotyka kartki): Ukryj zawartość Jak ja wklepię moje dane to właśnie G305 wyskakuje z wyszukiwarki ? Raczej wszystkie te modele Logitecha to dobry wybór. (nie zapłacili mi za reklamę) rozmiar rozmiarem kształt ważniejszy i klik Edytowane 15 Grudnia 2020 przez Novice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRDE Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2020 No i wybrałem Logitech G703 ? G305 pewnie byłby za mały jak dla mnie. Zastanawiałem się też nad Razer Basilisk X Hyperspeed ale ponoć zdarzają się problemy z łącznością bezprzewodową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2020 g403 działa z powerplayem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...