Skocz do zawartości
JOJO

UD SIE KONCZY ALE NIE DO KONCA

Rekomendowane odpowiedzi

FAZA DRUGA PROJEKTU NADCHODZI!!! Według informacji podanej przez United Devices Inc. Pierwsza faza projektu poszukiwania leku na raka zbliża się ku końcowi. Z dniem 30 czerwca 2002 roku UD przestanie używać aplikacji THINK. Związane jest to z przesiadką na nowe, lepsze, wydajniejsze i bardziej dokładne oprogramowanie...

wiecej na www.ud.wroc.prv.pl

news z dnia 26.06.2002

zapraszam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LigandFit już dostępny!!! Właśnie wysłałem jednego z mozolnie liczonych WU i ku mojemu zdziwieniu otrzymałem paczkę z 700kB updatem. Radość moja była wielka gdy zobaczyłem, że nazwa programu zmieniła się z THINK na LIGANDFIT. Bardzo mi się to wszystko podoba. Z tego zdążyłem spostrzec to pierwszy ekran UD Agenta nie zmienił się zbytnio, drugi zaś jest nie do poznania. zabieram się do pisania szczegółowej recenzji.

dalej na www.ud.wroc.prv.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest nowy: LIGANDFIT cancer Research Project, Phase II.

I jest tak jak myślałem - wymagania wzrosły: jak kliknę na i w kółeczku (Application) to na Celeronie 600MHz trwa jakieś 4 sekundy zanim się przełączy. Ciekawe jak na innych systemach.

Poza tym wydaje mi się, że w Comparison Device podniosła się poprzeczka - PIV 1,5 a poprzednio chyba był 1,4. Reszta w CD bez zmian.

Natomiast nowe zmiany w Application wyglądzie, całkiem inaczej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, tego nigdy sie nie da wykluczyc, bo tak naprawde to nie wiemy co nasz komp liczy.

Nie precyzyjnie odpowiedzialem, piszac "raczej nie" chcialem powiedziec ze raczej czegos takiego niechcial bym liczyc ;) ale fakt co licza rozne programy nikt nie wie do konca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie precyzyjnie odpowiedzialem, piszac "raczej nie" chcialem powiedziec ze raczej czegos takiego niechcial bym liczyc ;) ale fakt co licza rozne programy nikt nie wie do konca.

Hi hi hi... Czyli wszystko wyjasnione :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym wydaje mi się, że w Comparison Device podniosła się poprzeczka - PIV 1,5 a poprzednio chyba był 1,4. Reszta w CD bez zmian.

nie nic sie zmienilo w tej materii bylo i jest PIV 1,5GHz

I jest tak jak myślałem - wymagania wzrosły: jak kliknę na i w kółeczku (Application) to na Celeronie 600MHz trwa jakieś 4 sekundy zanim się przełączy. Ciekawe jak na innych systemach. 

cytujac developerow z UD

A pause when switching to task graphics screen exists. The switch to the task graphics is not instant and it can take a few seconds on a decent machine and a little longer on slower machines for the graphics page to display. We are looking for ways to continue to speed this up.

opis znanych bugow w LigandFit ktore zostana niedlugo naprawione znajduje sie na stronie www.ud.wroc.prv.pl w newsach z 28 czerwca 2002

Nadal liczy sie raka czy cos madrzejszego?

sorrki a co niby uwazasz za madzejsze? :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorrki a co niby uwazasz za madzejsze?

Powiem szczerze do bolu ;) napewno nie bede ciagnal tego watku nie mam na to sily ale odpowiem. Napewno nie na raka, jest to choroba wyleczalna jednak interes wokol niej jest zbyt duzy zeby od tak wypuscic lek. Chociaz w sumie bezsensu by nieliczyli :) ciekawe co sie liczy (tez liczylem mam jakies 60k chyba ale to kiedys). A co madrzejsze hmm.. nie wiem w tym momencie ale mocy obliczeniowe przydadza sie napewno przy pracach nad badaniem kosmosu (...wiem ze jest SETI ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem szczerze do bolu ;) napewno nie bede ciagnal tego watku nie mam na to sily ale odpowiem. Napewno nie na raka, jest to choroba wyleczalna jednak interes wokol niej jest zbyt duzy zeby od tak wypuscic lek.

Sorry koles ale takim gadanie wkurzasz mnie - studiuje medycyne i wiem co to rak, wiem jak ludzie cierpia z tego powodu, wiedzialem juz troche wiec nie sciemniaj ze rak to choroba wyleczalna!!! bo gowno wiesz!

Nie chcesz liczyc to nie - ja nie wmawiam ze UD jest super i bez zarzutow! Ktos z pewnoscia zrobi troche kasy na tym leku - jakby i jezeli powstanie. Jednak nawet najwyzsze kwoty nie sa wygorowane jezeli chodzi o ratowanie ludzkiego zycia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie rowniez nie chodzi o UD bo to jest doskonaly pomysl zreszta wykorzystywany w wielu miejscach.

Pewnie.

Co do Seti to uwazam ze mimo wszystko maja lepiej zrobiona strone sa bardziej zorganizowani i bardziej podchodza i zabiegaja o uczestnikow. Mam nawet koszulk z SETI@HOME gdyz kiedys bralem w tym udzial. Teraz licze UD :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Seti to uwazam ze mimo wszystko maja lepiej zrobiona strone sa bardziej zorganizowani i bardziej podchodza i zabiegaja o uczestnikow. Mam nawet koszulk z SETI@HOME gdyz kiedys bralem w tym udzial. Teraz licze UD :-)

Sa zdaje sie pionierami, pozatym ogromna zaleta jest ogromna ilosc wersji programu, np. na procesory alpha. Ja kiedys tez liczylem, teraz nic nie licze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi