dr_Misiek Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2020 Cześć. Mam aktualnie dysk: Gigabyte 1TB M.2 PCIe NVMe (2100/2500, zapis/odczyt) i mogę do wymienić na ADATA 1GB M.2 PCIe NVMe XPG GAMMIX S11 Pro. Oczywiście wiąże się to z ponowną instalacją systemu i wszystkiego co jest z tym związane. Dodam że dysk Gigabyte nabyłem niedawno (niecałe 2 miesiące temu). Czy warto się bawić z zmianę czy różnica w wydajności będzie niezauważalna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2020 Jak już masz zmieniać, to na 970 Evo. Adaty bym nie brał ze względu na kontrolery, a właściwie zmianę kontrolerów "po cichu". Dotyczy to również innych fajnych dysków jakimi były CS3030 i MP510. Szczerze mówiąc, zostałbym przy tym giga. Poza tym, co robisz na kompie, że chcesz wymieniać ssd? Jak grasz i po prostu korzystasz z kompa, to gra nie warta świeczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2020 Od czasu do czasu składam komputery i po prostu teraz tak się przytrafiło że będę miał możliwość zakupu takiego dysku. Na kompie to najwięcej oglądam coś z neta, słucham muzyki i od wielkiego święta w coś zagram. Pytam bo skusiły mnie wyższe (deklarowane) parametry zapisu i odczytu A-Daty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...