Qerx Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2020 Witam. Mam dziwny problem, którego nie jestem w stanie rozwiązać. Mój PC samoistnie restartuje się przy grze Read Dead Online po różnym okresie czasu, czasem jest to 5 min, czasem 1,5h Nie otrzymuje żadnego BSOD, MiniDump również nie tworzy się przy restarcie. Komputer przechodzi testy syntetyczne bez problemów, codzienna praca z maszynami wirtualnymi (Środowisko HyperV) też nie powoduje crashy. Inne gry również śmigają (Wiedźmin, BR3, CS:GO) i nie dostaje restartu. Specyfikacja: Płyta główna: MSI B450 TOMAHAWK MAX Procesor: AMD Ryzen 7 3700X Karta graficzna: Asus TUF Radeon RX 5700 XT Gaming OC Dysk: SSD Samsung 970 Pro Pamięć: Patriot Viper Steel, DDR4, 32 GB, 3600MHz, CL17 Chłodzenie CPU: be quiet! Dark Rock 4 Pro Zasilacz: quiet! Pure Power 11 CM700W Wszystko siedzi w obudowie be quiet! Pure Base 500 Window Black (5x be quiet! Pure Wings 2 140mm) Sprzęt nie jest poddany OC. Wszystko chodzi na bazowych zegarach OS: W10 64bit aktualny (aktualny) Video Driver: 20.12.1 (aktualny) Być może znajdzie się dobra dusza, która spotkała się z podobnym problemem i coś podpowie. PS: RDO uruchamiane na niższych (najniższych) nic nie zmienia, na co dzień chodził w Wysokich/średnich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theultipl Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2020 Wiesz co, miałem dokładnie to samo, w jednej grze mi się komp resetował, a w stress testach nic. Spróbuj zmienić wersję PCI-e Express w biosie na generację niżej, mi to pomogło. Daj znać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lws Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2020 Czy problem dotyczy tylko jednej gry? Jak długo posiadasz zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qerx Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2020 Temat dotyczy 1 gry. Zasilacz jak i wszystkie komponenty pc są nowe (6 - miesięcy) Zaobserwowałem wysoką "temperaturę złącza" w AMD Radeon Software. (powyżej 100*C), zmodyfikowałem krzywą wentylatorów i chyba problem został rozwiązany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qerx Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2020 Problem nadal występuje. GPU nie przekracza 75% a "Temperatura złącza" nie przekracza 90 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...