Grzegorz1991 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2020 Cześć! Ja w sumie używam dwóch laptopów. Od około roku mam laptopa HUAWEI MateBook 13. Pracuje mi się na nim bardzo dobrze. Używam go głównie do przeglądania internetu i oglądania filmów. Poza tym do rozmów na Skype. Mój drugi laptop jest starszy. Ma z 8 lat na pewno. A może i więcej. Ciężko mi stwierdzić dokładniej. Ten laptop to ASUS N56VV-S4013H. A Wy z jakich laptopów korzystacie? Jesteście zadowoleni? A może komuś przyda się Wasza opinia na temat Waszych laptopów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2020 Korzystam/korzystałem z laptopów DELL, HP, ASUS (w pracy) Huawei - wszystkie tak samo bezproblemowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRDE Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2020 Od 3 miesięcy Asus Zephyrus G14 - żadnych problemów. Wcześniej jakiś stary Sony Vaio (SVF), plastik po 6 latach powoli zaczął pękać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stever Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2020 Dla mnie firma to ostatnie, na co się aktualnie patrzy. Aktualnie korzystam z Acer i Lenovo, choć miałem jeszcze niedawno HP i również Dell. Dodatkowo od czasu do czasu Surface Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 Huawei, taki jakby malu ultrabook, bardzo sporadycznie ze starego HP z serii biznesowej. W przyszlosci rozpatrywalbym porzadna uzywke wlasnie HP z linii dla biznesu.. DELLa bym jednak sobie odpuszczal, przez dziwne kwestie ich konstrukcji oprogramowania...Ewentualne naprawy. Zawsze moge ponownie zplacac bagcyla do grania i wybrac jakies swiecace cudo ;) Ale czytajac o co raz gorszych matrycach w lapach, az odechciewa sie ladowania kasy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 (edytowane) 6 godzin temu, Jacek napisał: Ale czytajac o co raz gorszych matrycach w lapach, az odechciewa sie ladowania kasy.. Dostęp do laptopów z matrycami IPS jest łatwiejszy niż kiedyś, więc prędzej bym powiedział że jest na odwrót. Natomiast z tego co widziałem współczesne modele z TN mają tak samo kiepskie kąty jak kilkanaście lat temu. Jak zależy Ci na lepszym ekranie, to po prostu bierz IPS. Może masz na myśli te testy pokazujące, że gamut w dzisiejszych laptopach często jest ~60% wzgl. sRGB? - tak, to jest kiepski gamut, ale kiedyś nie był podobnie kiepski? ps. zrobiłem kiedyś pomiar ~10 letniego ASUS z TN - wybitna nieliniowość matrycy, kontrast chyba z 600:1, a gamut co prawda 74% wzgl. sRGB, także nie dostrzegłem tej lepszości matryc które były kiedyś (gamut i tak kiepski) Co do poniższej wizualizacji gamutu tego starego TN - to 6500K to efekt kalibracji kolorymetrem, przez wpis korekty do lut GPU, bo fizycznie, bez korekcji, to ten ekran był normalnie niebieski https://naforum.zapodaj.net/images/1c2acf1a0b33.png Edytowane 29 Grudnia 2020 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ananas Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 Mam obecnie Inspirona i jest git Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 Służbówkę mam Lenovo Ideapad V130 - taki plastikowy dość, a prywatnie mam Samsunga R540. Ma 11 lat i używam go głównie do diagnostyki samochodów ? Jeszcze gdzieś w szafie leży IBM ThinkPad, który ma z 20 lat ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...