wojooo Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2020 Cześć, Zakupiłem i9 10850K, teraz pora na jakąś płytę do tego i RAM Chciałbym przeznaczyć na to ok 2000zł w sumie (może być trochę więcej) Jaki model będzie najbardziej optymalny pod ten procek? Zastanawiam się nad ASUS PRIME Z490-A, natomiast co do samych pamięci to nie mam pojęcia... potrzebuje min 16GB Komp do sporadycznego grania (cyberpunk, BF5) oraz do obróbki filmów 4K Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2020 Prime może być. RAM - tu bym brał coś na wysokim taktowaniu. Jak nie chcesz choinki, mogą być ballistixy. Jak chcesz coś świecącego - TridentZ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saper11 Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2020 Prime jest naprawdę spoko pod takiego procka. Co do RAM ballistixy są w porządku, a jeśli coś z RGB to spoko będą te Gskille i do tego pasują do kolorystki płyty, jeśli to dla Ciebie ważne. https://www.x-kom.pl/p/516830-pamiec-ram-ddr4-gskill-32gb-2x16gb-3600mhz-cl16-tridentz-rgb-neo.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2020 Dzięki Panowie, w zasadzie już zamówiłem Prime ale zastanawiam się czy nie dopłacić i wziąć Asus ROG Strix Z490-E Pytanie czy to ma sens? czym poza wifi się różnią? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...