Mariuszczepaniak Opublikowano 25 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2020 (edytowane) Czołem, Drodzy koledzy i koleżanki, Szukam routera ADSL do mojego internetu domowego Orange, obecnie mam leciwy TP LINK TD-W8970, ale czas zmienić go na coś co sieje 5ghz, wypadłem troszkę z obiegu, co w tej chwili jest sensowne i nie rozsypie się w rękach Dziękuje za pomoc i życzę spokojnych i rodzinnych świąt ! edit:// 1. Jaki jest dostawca? - Orange 2. Jaki internet masz radiówka/vdsl, adsl/ kablówka/ światłowód? - ADSL 3. Jaka kwotę możesz przeznaczyć na zakup router-a lub innych urządzeń omawianych w zagadnieniu? - Do 300 zł. 4. Jakiej powierzchnie przybliżona ma budynek/dom w którym ma być internet oraz czy ma być internet na kilku kondygnacjach - 200m Dwie kondygnacje, nijak ma się do tematu. (najlepiej dać rysunek, żeby zobrazować gdzie ma być router i gdzie ma dotrzeć sygnał)? 5. Ile jest ścian od routera do miejsca gdzie ma dotrzeć sygnał wifi i z jakiego materiału są zrobione? - Nieistotne. 6. Ile urządzeń będzie obsługiwać router? - 7 7. Jak bardzo obeznany jesteś w sieci (inne urządzenia można polecić jak ktoś się zna i siedzi w sieci, a inne są do podstawowych użytkowników?) Zaawansowany. Edytowane 25 Grudnia 2020 przez Mariuszczepaniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2020 (edytowane) TP-Link Archer VR400: - zgodny nie tylko z ADSL ale też VDSL - Wi-Fi 2,4G i 5GHz - gigabitowe porty LAN Mam starszy model TD W9980 i jestem z niego bardzo zadowolony, więc ten też powinien działać dobrze. Edytowane 25 Grudnia 2020 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 25 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2020 Uzupełnij brakujące informacje z mini regulaminu sieci https://forum.purepc.pl/topic/383907-mini-regulamin-działu-sprzęt-sieciowy-wifi/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...