Rudinxon Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2020 (edytowane) Witam, jako że obecnie posiadam Neostradę i od miesiąca działa bardzo słabo z prędkością max 1Mb/s i rozłącza się kilka razy w ciągu dnia (Orange się tłumaczy ze to przez e-lekcje) zdecydowałem się na zerwanie umowy z neostradą (w styczniu kończy się aktualna umowa) i wziąć internet LTE od Orange. Mieszkam w małej wsi Komorowo koło Gniezna i muszę jeszcze poczekać na światłowód który w jednej części wioski już jest dlatego nie zamierzam się męczyć z neostradą i zdecydowałem się na LTE. Szukam teraz routera który będzie łapał dobrze LTE w moim miejscu zamieszkania. Telefon łapie sygnał LTE+ więc sądzę że router bedzie robił to jeszcze lepiej. Zastanawiałem się nad Asus 4G-AC53U który w sklepach zbiera dobre opinie. Warto zainwestować w tego Asusa? Edytowane 26 Grudnia 2020 przez Rudinxon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2020 Uzupełnij brakujące informacje z mini regulaminu sieci https://forum.purepc.pl/topic/383907-mini-regulamin-działu-sprzęt-sieciowy-wifi/ PS: Jak masz w telefonie kartę od Orange to potestuj czy nie jest zapchany BTS u Ciebie, bo wtedy trzeba wziąć mobilke od innego operatora ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudinxon Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2020 (edytowane) 1. Orange 2. ADSL (obecnie) od 12 stycznia LTE (do czasu podłączenia światłowodu) 3. Nie wiem :D Jeśli podany przeze mnie Asus będzie dobrym wyborem to jestem go w stanie bez problemu kupić. 4. 75m kw. Pokój w którym będzie router ma 30m kw. 5. Zero ścian. Router będzie stał w pomieszczeniu gdzie stoi komputer i głównie mi zależy na tym pomieszczeniu. W pozostałych pomieszczeniach nie musi być aż tak dobry zasięg ponieważ większość czasu i tak spędzam w pokoju z komputerem. 6. PC i dwa smartfony 7. Podstawowa wiedza zwykłego użytkownika. Podłączenie routera i jego podstawowa konfiguracja. 5 godzin temu, orlontko napisał: PS: Jak masz w telefonie kartę od Orange to potestuj czy nie jest zapchany BTS u Ciebie, bo wtedy trzeba wziąć mobilke od innego operatora ? W smartfonie sprawdzałem parę razy w ciągu dnia jakie są prędkości i za każdym razem nie było problemu. Czy to były okolice godziny 12, 16, 17, a nawet późne godziny wieczorne Internet działał dobrze. A będzie to LTE od Orange bo tam mam trzy numery telefonów. A router chciałem zamówić albo teraz na koniec grudnia, lub zaraz na początku stycznia. Głównie mi zależy na tym by router dobrze łapał sygnał LTE i po kablu dostarczał go do komputera. Edytowane 27 Grudnia 2020 przez Rudinxon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabuza Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 (edytowane) Jęsli działa Ci net dobrze w domu z LTE to śmiało kupuj Asusa jak masz w dobrych pieniądzach. Kup przez neta i sprawdz w domu - bo moim zdaniem bedzie net działal niestabilnie i bedzie potrzeba kupna anteny zew. A tak masz 14 dni na oddanie sprzętu. Edytowane 28 Grudnia 2020 przez Zabuza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...