melevend 0 Report post Posted January 1 zainstalowałem panel sterowania nvidia i jak chce go włączyć to wyskakuje mi powiadomienie które umieściłem w załączniku z góry dziekuje za pomoc w tej sprawie Quote Share this post Link to post Share on other sites
amp 8 Report post Posted January 2 Może to coś z TYM Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mr.T... 0 Report post Posted January 2 czy jednostka na której występuje problem to Laptop czy PC stacjonarny ? jaki jest zainstalowany system ? to tez jest istotne bo nie kiedy sterowniki są tylko pod win10. do czego zmierzam ,czy ta jednostka posiada zintegrowana kartę graficzna ? problem na PC można rozwiązać ze na czas instalacji sterownika trzeba w biosie wyłączyć kartę graficzna zintegrowana i pozostawić tzw. dedykowana na czas instalacji. na laptopie będzie gorzej bo problem może dotyczyć jeśli jest CPU Intela i są zainstalowane najnowsze sterowniki problem dotyczy przełączania grafiki po miedzy zintegrowana a dedykowana w czasie np uruchomiania gry, tzn. system nie przełączy grafik i gra uruchomi się na zintegrowanej , trzeba wtedy odszukać na Internetach pierwszy sterownik jaki wyszedł do danej serii, nawet jak sterownik był wydany 3-4-5 lat wstecz . Quote Share this post Link to post Share on other sites
melevend 0 Report post Posted January 13 W dniu 2.01.2021 o 20:48, Mr.T... napisał: czy jednostka na której występuje problem to Laptop czy PC stacjonarny ? jaki jest zainstalowany system ? to tez jest istotne bo nie kiedy sterowniki są tylko pod win10. do czego zmierzam ,czy ta jednostka posiada zintegrowana kartę graficzna ? problem na PC można rozwiązać ze na czas instalacji sterownika trzeba w biosie wyłączyć kartę graficzna zintegrowana i pozostawić tzw. dedykowana na czas instalacji. na laptopie będzie gorzej bo problem może dotyczyć jeśli jest CPU Intela i są zainstalowane najnowsze sterowniki problem dotyczy przełączania grafiki po miedzy zintegrowana a dedykowana w czasie np uruchomiania gry, tzn. system nie przełączy grafik i gra uruchomi się na zintegrowanej , trzeba wtedy odszukać na Internetach pierwszy sterownik jaki wyszedł do danej serii, nawet jak sterownik był wydany 3-4-5 lat wstecz . pc stacjonarny, nie posiada zintegrowanej karty graficznej, jest to windows 10 home Quote Share this post Link to post Share on other sites
amp 8 Report post Posted January 14 Przeglądnąłeś link który podesłałem?,pomogło cos z tego?Nie masz czasem skoro to win 10 zmienionego miejsca zapisywania plików?Próbowałeś ściągnąć zwykłe sterowniki graficzne (nie DCH) dostępne w tej chwili z poziomu beta i archiwalne?Odinstalowałeś stare i użyłeś DDU w trybie awaryjnym do pozbycia się pozostałości po sterownikach,zainstalowałeś z opcją na czysto. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mr.T... 0 Report post Posted January 14 W dniu 13.01.2021 o 19:49, melevend napisał: pc stacjonarny, nie posiada zintegrowanej karty graficznej, jest to windows 10 home czy mógł byś napisać konfiguracje posiadanego PC czyli CPU , płyta główna producent/ model , karta graficzna. Quote Share this post Link to post Share on other sites