jpalach Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2021 Witam, Po wymianie procesora, przestała mi działać połowa ramu (jak w załączniku). Próbowałem zamieniać sloty - bez skutku. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr83 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2021 (edytowane) 27 minut temu, jpalach napisał: Witam, Po wymianie procesora, przestała mi działać połowa ramu (jak w załączniku). Próbowałem zamieniać sloty - bez skutku. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie Stykaja wszystkie piny plyty z procesorem? Moze doszlo do wygiecia czesci z nich? Ewentualnie uszkodzony procesor, tyle, ze dziwne, ze widzi kosci w biosie... Edytowane 5 Stycznia 2021 przez tyr83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lws Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2021 Jaki masz system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2021 A co ma system do bios? Zrób reset biosu zworką lub poprzez wyjęcie baterii. Sprawdź, czy masz najnowszy dostępny bios - jeśli nie, zaktualizuj. Jeśli to nie pomoże, to prawdopodobnie procesor jest uszkodzony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lws Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2021 (edytowane) A co ma aktualizacja biosu do zainstalowanych 32GB? -o resecie biosu powinien wiedzieć. Edytowane 6 Stycznia 2021 przez lws Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpalach Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2021 Bios najnowszy, fizycznie też wszystko wygląda dobrze, sprawdziłem jeszcze poprzedni procesor - tu wszystko dobrze działa, widać 32gb. Niestety, będę musiał zwrócić procesor. Dziękuję za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2021 W dniu 6.01.2021 o 14:54, lws napisał: A co ma aktualizacja biosu do zainstalowanych 32GB? -o resecie biosu powinien wiedzieć. Miałem nawet niedawno przypadek, że bios nie wiedząc czemu, miał błędy i nawet przywrócenie domyślnych ustawień nie pomogło. Pomogło dopiero ponowne wgranie - stąd moja sugestia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...