angelus01 Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2021 Witajcie,Stoję przed „trudnym” wyzwaniem - kupna płyty pod Ryzena 5900. Jeśli chodzi o chipset, to jestem przekonany, że chce iść w x570. Nie mam ochoty bawić się w aktualizacje b450 czy b550 aby ostatkiem sił obsłużyły procka, a cenowo absolutnie są porównywalne do x570 Wybór swój zawęziłem w zasadzie do 3modeli w kolejności które na chwile obecna najbardziej mi się podobają:- msi x570 tomahawk - w zasadzie jestem ku niej najbardziej skłonny - gigabyte Aorus x570 pro - ewentualność tej płyty zależy jak zachowa się gigabyte w sprawie gwarancji karty graficznej która mi się spaliła. Jak wystawią mnie do wiatru to oczywistym jest, że więcej im nic nie dam-Asus x570 tuf gaming - dopóki nie spaliła mi się grafika to nie miałem absolutnie nic przeciwko tej płycie, ale jak to mówią „niesmak pozostał”. Minusem trochę jest liczba gniazd USB do podłączenia z obudowy Która z tych płyt będzie najrozsądniejszym rozwiązaniem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2021 (edytowane) Ja od wielu lat siedzę na MSI i jestem mega przyzwyczajonych do ich wyglądu biosu. Chyba najlepiej mi się na nim pracuje. Obecnie mam z490 tomahawk i również jestem zadowolony, a x570 tomahawk jest dość bliźniaczą konstrukcją. Co do aktualizacji biosu, nie musisz tego sam robić. Możesz napisać w komentarzu do zamówienia prośbę o update biosu i zrobią ci to za free. swoją drogą, możesz też wysłać do xkomu na naszym forum wiadomość z koszykiem i dadzą ci rabat :v Edytowane 8 Stycznia 2021 przez roar.RAR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...