beezy321 Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2021 (edytowane) Siema będę przymierzał się niedługo do zakupu nowego monitora. Będzie on podłączony pod laptopa Helios 300 z GTX 1060 i i7 8750h. Budżet ok 1000 lekko można naciągnąć do 1200, będę brał na raty. W gry gram ogólnie rzadko, jakiś cs, lol lub coś starszego. Głównie zależy mi na 27" i większej rozdzielczości ponieważ zajmuje się produkcją muzyki i zależy mi na lepszej przestrzeni roboczej. Dobrze jak będzie miał możliwość montowania na ramieniu lub ścianie. I teraz tak lepiej pójść w 1440p 27" z 144hz i mieć w razie co na przyszłość czy lepiej zostać przy 24" 1080p 144hz. Laptop posiada wejście tylko HDMI chyba 2.0 ale mogę się mylić. Moje propozycje. https://www.x-kom.pl/p/474400-monitor-led-27-acer-nitro-vg270ubmiipx-czarny.html https://www.euro.com.pl/monitory-led-i-lcd/philips-monitor-philips-27-275e2fae-ips-dp.bhtml https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-gigabyte-27-g27q-2xhdmi-dp-2xusb3-0-glosniki tutaj raty mi pasują 10x0% Edytowane 8 Stycznia 2021 przez beezy321 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2021 Jak dla mnie, WQHD robi się powoli standardem i jeżeli planujesz w przyszłości jakiś upgrade, zdecydowanie wybrałbym WQHD. Ja w czerwcu kupiłem FHD i już żałuje... 144hz na bank nie wyciągniesz, ale no tak jak mówię - jak to ma być na przyszłość, to brałbym 144hz. Od siebie mogę polecić Acer Nitro VG270UPBMIIPX - jest na ips, odświeżanie 144hz i masz opcję montażu VESA. Grałem na nim z odpalonym HDR na PS4 Pro i muszę przyznać, że kolorki to on ma ładne. Ten Giga też jest spoko, ale tutaj dużo ludzi narzeka na backlight bleeding - nie każdemu to przeszkadza, ale informuje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beezy321 Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2021 1 godzinę temu, roar.RAR napisał: Jak dla mnie, WQHD robi się powoli standardem i jeżeli planujesz w przyszłości jakiś upgrade, zdecydowanie wybrałbym WQHD. Ja w czerwcu kupiłem FHD i już żałuje... 144hz na bank nie wyciągniesz, ale no tak jak mówię - jak to ma być na przyszłość, to brałbym 144hz. Od siebie mogę polecić Acer Nitro VG270UPBMIIPX - jest na ips, odświeżanie 144hz i masz opcję montażu VESA. Grałem na nim z odpalonym HDR na PS4 Pro i muszę przyznać, że kolorki to on ma ładne. Ten Giga też jest spoko, ale tutaj dużo ludzi narzeka na backlight bleeding - nie każdemu to przeszkadza, ale informuje ? Dobra dzięki za pomoc, będę szukać może czegoś na promocji jeszcze ale pójdę w WQHD i 144hz lepiej mieć na dłużej trochę lepszy monitor niż później żałować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2021 W dniu 8.01.2021 o 16:47, beezy321 napisał: Dobra dzięki za pomoc, będę szukać może czegoś na promocji jeszcze ale pójdę w WQHD i 144hz lepiej mieć na dłużej trochę lepszy monitor niż później żałować. Dokładnie. Sam wziąłem ips 75hz 24 cale i żałuje.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...